top of page
20220716_160256.jpg

Hoorn

De transformerende kracht

van

mythen, verhalen en symbolen

21 maart | 20.00 uur
Parzival; het mysterie van goed en kwaad
door Benita Kleiberg

Tien inspiratieavonden, georganiseerd door de School van het  Gouden Rozenkruis. Steeds met een andere benadering van het overkoepelende thema, iedere maand een andere spreker. 

Parzival; het mysterie van goed en kwaad.

Het verhaal over ridder Parzival, die Koning Arthur diende, werd aan het begin van de 13e eeuw beschreven door Wolfram von Eschenbach. Het is een serie avonturen met diepe betekenis over menswording. Onderwerp van de inspiratieavond is het Mysterie van Goed en Kwaad, verbeeld door de personages van Parzival en Klingsor. Kleiberg licht toe hoe we ‘het boze’ kunnen trotseren aan de hand van de ervaringen en hoedanigheden van Parzival. Ieder mens kan zich spiegelen aan Parzival, als hij tenminste op zoek gaat naar het graalgeheim en bereid is de consequenties die daaraan verbonden zijn te dragen.

Benita Kleiberg werd opgeleid tot keramist aan de Koninklijke Academie Kunstacademie voor Kunst en Vormgeving in Den Bosch. Vanaf haar jeugd verdiepte zij zich op verschillende manieren in spiritualiteit. Kleiberg is de auteur van Roos en Kabbala en Het graalmysterie van Parzival. Ook heeft zij zich intensief verdiept in De Kelten. Over deze verschillende onderwerpen geeft zij lezingen en workshops.

Adres:

Embassy of the Free Mind, Keizersgracht 123, 1015 CJ AMSTERDAM

Zet in je agenda:

18 april 2023

16 mei 2023

20 juni 2023

bottom of page