Dans van de eeuwigheid

Activiteit type: 
mini symposion
Kosten voor activiteit: 
€0,00 

De school van het rozenkruis organiseert voor 4 april een symposion in verband met het thema tijd en eeuwigheid, met als titel  “De dans van eeuwigheid”. Hierin staat de gnostieke benadering van tijd, ruimte en materie centraal.

Deze tijd is voor velen problematisch geworden, omdat de snelheid van leven moeilijk bij de benen is. En door keuzestress en grote tempoversnelling weliswaar alles vloeibaar wordt wanneer het onder druk komt, maar we ook onszelf dreigen te verliezen.  We staan toe dat Tijd ons in haar bezit neemt, dat wil zeggen ons in haar alomtegenwoordig ritme dwingt, ons tot lijfeigene in een produktieproces maakt dat constante rusteloosheid als basisbeleving heeft. De vraag is hoe we ons ontjukken van deze slavernij?

Wat doet tijd met ons besef van de wereld en van onszelf? Is het niet zo als de dichter zegt: “de tijd heelt alle wonden, maar slaat er nog veel meer!”? Of is het misschien zo dat Tijd alleen bestaat in ons hoofd, in onze denkbeelden? In welke dans voert de tijd ons mee? Of is er misschien een dans van eeuwigheid? Een dans in het vertrouwen dat open staat naar de ander en de wereld een nieuwe ‘cadans’ voor mensen kan geven?

Is het mogelijk dat kunst in een hoger aanzicht die dans vorm kan geven, zodat een brug naar beleving en bewustzijn ontstaat? Of is het veeleer zo dat we door de Tijd voor eeuwig aan de materie zijn gebonden?

Dansen betekent tijdelijk het houvast verliezen; niet-dansen betekent voor altijd het houvast verliezen

 


Het symposion op 4 april gaat in op genoemde vragen en verkent welke nieuwe mogelijkheden de dans van eeuwigheid voor ons kan ontsluiten.
De verschillende presentaties worden afgewisseld met live muziek.
Daarna volgt de mogelijkheid tot gedachtewisseling met de zaal. 
Aanmelden: via het formulier op deze pagina.