Egypte, tempels, mens en magie

Activiteit type: 
Symposion
Kosten voor activiteit: 
€45,00 

Activiteit heeft reeds plaatsgevonden

Egypte, het oude Khemet, is het land van de Nijl, de tempels en het begin van wat men de westerse beschaving kan noemen. Het is ook de bakermat van de mysteriën, en het is van daaruit dat geheime leringen en magie zich over het Middellandse Zeegebied en Europa hebben verspreid. Maar, zeggen de ingewijden, in de vroegste tijden was het land zelf één inwijdingsveld!
Begin en nu, ze horen bij elkaar. De mysteriën van toen zijn dezelfde als die van nu. Zij stammen uit ‘de gouden tijd’ en behelzen de genezing van de mens op alle gebied: lichaam, ziel en geest.
Wat is het geheim van de tempels van heling, die de mens verbeeldden? Wat is het huis van miljoenen jaren? Wat is het raadsel van ‘de eeuwige tijd’ waarin zij leefden en de lineaire tijd van de moderne mens van nu? De verhalen over Re, Maät, Noet, Osiris en Isis verwezen alle naar die gouden tijd.  In die tijd zweefde het beeld van de zoon der Godheid, Horus, boven een heel volk. In dat beeld leefden de Eyptenaren.
Het was om deze gouden tijd, dat Echnaton, deze ongelofelijke Farao en prins van het Licht, het hele toenmalige rijksgebied op zijn grondvesten deed schudden!

Kom op 22 juni 2019 naar het symposion van Stichting Rozenkruis in het conferentiecentrum Renova in Bilthoven en ontdek waarom deze oeroude mysteriën nog in 2019 van grote betekenis zijn.