Francis Bacon, was hij Shakespeare?

Activiteit type: 
Lezing
Kosten voor activiteit: 
€5,00 

Activiteit heeft reeds plaatsgevonden

Alle literaire onderzoekers die de Shakespeare toneelstukken en sonnetten hebben bestudeerd in de loop der tijden zijn het er wel over eens dat het Shakespeare oeuvre tot de absolute top van de literatuur behoort. De toneelstukken behoren na meer dan 400 jaar nog steeds tot de meest gespeelde toneelstukken.

Toch was en is er bij vele onderzoekers twijfel of William Shakespeare uit Stratford-on-Avon deze toneelstukken en sonnetten wel geschreven kon hebben. Had hij wel de capaciteiten om dit te doen. Ze verzamelden uit het werk kenmerken, waaraan de werkelijke auteur zou moeten voldoen.
Hij moest b.v. bekend zijn met het leven aan het hof, veel gereisd hebben, alles weten over mythologie en een absolute meester in taal zijn.
Zo werden er onder tijdgenoten van William Shakespeare kandidaten voor het auteurschap gezocht die aan deze en andere criteria voldeden.
Zeker tien personen leken in aanmerking te komen en hun kandidatuur werd verdedigd.Desondanks bleef het een mysterie.

In zijn pas uitgekomen boek `Het mysterie rond Francis Bacon`neemt Jaap Ruseler, na een studie van 28 jaar, de lezer mee op een ontdekkingstocht naar de oplossing van het Bacon- en Shakespeare mysterie.

In de lezing komen nog nauwelijks bekende geheime feiten naar voren die een nieuw licht werpen op dit mysterie en die het Shakespeare werk in een veel groter perspectief plaatsen.

Toegang €5,- inclusief consumpties.