Galahad, 4e graallezing

Activiteit type: 
Lezing
Kosten voor activiteit: 
€0,00 

Activiteit heeft reeds plaatsgevonden

De spirituele symboliek in het verhaal van Galahad de Graalridder

Op deze avond wordt u meegenomen in het verhaal van Galahad de Graalridder. Hij stamde in directe lijn af van Jozef van Arimathea, die de Graal na de dood van Jezus naar Europa bracht. Door zijn geestelijke zuiverheid, innerlijke onschuld en goedheid was Galahad de enige Graalridder die erin slaagde de Heilige Graal, de beker waaruit Jezus dronk bij het Laatste Avondmaal, ook daadwerkelijk te vinden. Prachtig is ook het slot van de vertelling, waarin Galahad de bevrijding van het aardse beleeft en de onsterfelijkheid deelachtig wordt.

Maar we hebben hier niet alleen een mooie legende voorhanden, er loopt bovendien een spirituele draad doorheen die nog in onze tijd relevant is voor spirituele zoekers. Welke draad dat is wordt ontrafeld in de lezing, waarin specifiek wordt ingegaan op de tijdloze symboliek van deze oeroude mythe.

Lezinggever Joost Drenthe zingt tijdens de avond ook een aantal liederen in de Keltische traditie. Er zal na de voordracht ruim gelegenheid zijn tot uitwisseling over het onderwerp en er is een boekentafel met Graalboeken.

Voeg reactie toe

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.