Het uur van de waarheid lijkt fictie te zijn

Activiteit type: 
Lezingcyclus
Kosten voor activiteit: 
€5,00 

Lezing 2

Het wordt een avond voor interactieve wijsheid met ondersteuning van klassieke live muziek als middel om los te komen van alle ruis van onze “scholingscultuur”, “gezinscultuur” en “straatcultuur” ten bate van de eigen creatief scheppende intuïtie.

Het is schrijvers, historici, kunstenaars, wetenschappers en gelovigen niet gelukt onomstotelijke waarheid weer te geven. Wel raakten mystici soms in verlichte staat, waren dan gelijk ‘uit de tijd’, als het ware ‘omhooggetrokken’. Misschien bestaat waarheid uit 3 verhalen. Immers alle goede dingen bestaan uit 3’en. Laten we ze eenheid, vrijheid en liefde noemen. Maar wel in samenhang: géén eenheid zonder vrijheid, géén liefde zonder eenheid, géén vrijheid zonder liefde.

Die samenhang ligt potentieel in ons als een belofte die we mogelijk in het uur van de waarheid naar ons toe kunnen trekken tot in het moment. De duurzaamheid van dat moment trekt direct een spoor naar een parallel universum, want onze tijdruimte verdraagt geen voortduring van eenheid, vrijheid en liefde in een perfecte samenhang. Onze cultuur lijkt daarvoor te diep gezonken. Toch lijkt het uur van de waarheid voor die cultuur aangebroken…. en kunnen we tegelijkertijd in onze beste momenten leven uit de gezonde energie van eenheid, vrijheid en liefde in bewust geworden aandacht voor onze omgeving.

Kaarten te bestellen via https://www.bibliotheekhilversum.nl/filosofie of de klantenservice.

Georganiseerd door het Rozenkruis in het kader van de maand van de filosofie in samenwerking met de volksuniversiteit Hilversum.