Informatieavond over de verkenningen Rozenkruis en Gnosis

Activiteit type: 
Informatieavond
Kosten voor activiteit: 
€0,00 

Activiteit heeft reeds plaatsgevonden

In onze verkenningen ontmoeten we de mens die innerlijk de ontdekking heeft gedaan dat er meer moet zijn, iets anders, iets beters, hogers, hoe je het ook noemen wilt, met het verlangen om daar ook meer over te weten te komen.  
Deze mens constateert, terecht, dat het uiterlijke leven niet correspondeert met wat hij innerlijk denkt, voelt en ervaart.Bij de ene mens vertaalt dat zich als een “ zich niet thuis voelen op deze wereld” of heimwee hebbend naar een ander leven en bij een ander dat er iets niet klopt, dat er iets ontbreekt, dat we niet heel zijn of nog niet “af”.

Het menszijn gaat gepaard met beperking, eindigheid, onvolkomenheid en onwetendheid.We zijn niet in staat de wereld te beheersen en onvermogend het volmaakte te scheppen.
Dat knaagt aan onze ziel en we zoeken voortdurend naar vervulling, naar geluk, naar vergetelheid of naar bevrijding.
We hebben het idee dat het anders kán. Dát er eenheid, harmonie, vrijheid, schoonheid, rechtvaardigheid en ware liefde kán zijn. Tijdens de verkenningen gaan we de diepte in en verkennen we de spirituele weg die we kunnen gaan om dit mysterie op te lossen.