Vuur van verandering

Activiteit type: 
Symposion
Kosten voor activiteit: 
€45,00 

Activiteit heeft reeds plaatsgevonden

Vier schrijvers over innerlijke vernieuwing

Aarde, klimaat en politiek dwingen ons na te denken over totaal nieuwe wegen van samenleven. Kranten, talkshows en gesprekken hameren op de vele, met elkaar samenhangende en schier onoplosbare ingewikkeldheden van het moderne leven. Vinden we nog de moed en het enthousiasme om er ons steentje aan bij te dragen?

Welk vuur van verandering verontrust u en mij?
Brandt het ons op, of verlicht het ons?
Kun je je als kleine mens wel op positieve en betekenisvolle wijze tot die overweldigende uitdagingen verhouden?

Vier schrijvers zullen hun visie geven op deze vragen tijdens het halfjaarlijkse Symposion van Stichting Rozenkruis. Ook is er gelegenheid met een aantal van hen in gesprek te gaan.

Elly Nooyen is een bevlogen onderzoeker van het Taoïsme. Vandaag presenteert zij haar nieuwe boek ‘Weg in Tao’, nadat zij eerder al ‘Hart voor Tao’ publiceerde.

Olette Luitwieler is schrijver/ dichter en ontdekte op een zeer persoonlijke wijze dat het leven niet is wat het lijkt. Ook zij presenteert vandaag haar nieuwste boek: Zonder mij

Klaas van Egmond is hoogleraar Milieu & duurzaamheid en vurig pleitbezorger van een hele nieuwe manier van met jezelf, elkaar en de wereld omgaan. Volgens hem moeten we het ‘tot nog toe onbespreekbare, bespreekbaar maken’. Recent verscheen zijn boek ‘Homo Universalis – moreel kompas voor een nieuwe Europese renaissance’. 

André de Boer heeft inmiddels vele titels op zijn naam staan. Onlangs verscheen van zijn hand: ‘Mysteriën en fakkeldragers van het Rozenkruis. Jezelf en de samenleving transformeren’.

Behalve woorden en beelden, zal er tijdens dit symposion volop muziek klinken.
In de pauzes bent u in de gelegenheid de boekwinkel te bezoeken waar de boeken van genoemde auteurs te verkrijgen zijn of een wandeling over het landgoed te maken.

Ontvangst vanaf 9.30 uur met koffie, thee en registratie.
Kosten: 45,- incl. vegetarische lunch; voor studenten: € 15,-

Het programma en meer informatie over de programmaonderdelen kunt u lezen op de website van de Stichting Rozenkruis. Daar kunt u zich inschrijven.