Lucifer

Dankzij lucifer is het licht opnieuw in mij ontstoken,

het licht dat ongemerkt steeds minder was geworden

tot ik geen hand meer voor ogen zag,

uitzichtloos,

totale duisternis.

 

Door heimwee gedreven,

op zoek naar het verlorene,

herinnerde ik mij ineens iets wat mij leidde naar het centrum van mijn wezen,

en dat herkende als mijn thuis,

waar het altijd licht is,

alsof ik nooit was weggeweest,

zo vanzelfsprekend.

 

Eenmaal weer thuis kun je overal heen en alle kanten op.

Veilig en zonder angst.

Met eeuwige dank aan lucifer die voor het goede is gevallen.

Reacties

Voeg reactie toe

Geschreven door M op wo, 16-5-2018, 10.49u

Ooit heeft iemand met mij gesproken over Lucifer. Dat hij niet zo 'slecht' is als vaak wordt gezegd. Dat Lucifer de kracht in ons/deze wereld is die een soort verleiding is en onszelf kan doen verliezen in van alles in nog wat, van drank tot mobieltjes tot aandacht tot bepaalde gemoedstoestanden en noem maar op. Maar dat juist door die ervaring die Lucifer ons kan geven, er in ons iets kan groeien van 'dit klopt niet/dit is het niet' en we (onbewust) op zoek gaan naar iets hogers. Zo kunnen we door Lucifer God vinden, en het licht in de duisternis zien.

Dat gesprek heeft diepe indruk op me gemaakt en ik denk er af en toe nog steeds aan. Deze blog raakte daar voor mij aan.

Geschreven door Ton Ottevanger op vr, 20-4-2018, 21.00u

Zekers.

Geschreven door Aldous op do, 19-4-2018, 12.02u

Thuis waar het altijd licht is, daar gaat het om, toch?

Geschreven door Ton Ottevanger op vr, 20-4-2018, 20.59u

Volg je diepste verlangen om de bron van liefde te vinden.

Geschreven door Sacul op wo, 18-4-2018, 19.33u

Uit Wikipedia: In de Nederlandse taal wordt de term Lucifer gebruikt als aanduiding voor de duivel of, preciezer, de duivel voor zijn val. In 2 Petrus 1:19 wordt met “lucifer” (morgenster) Jezus bedoeld. De naam lucifer kan dus voor verwarring zorgen bij mensen, zeker als gezegd wordt 'lucifer die voor het goede is gevallen.' Een betere tekst zou zijn: "Lucifer, de morgenster, ...".
Meehelpen Gods plan met wereld en mensheid uit te voeren is onze enige taak. Ik mis soms de Liefde.

Geschreven door dhr s.keijzer op di, 17-4-2018, 17.25u

Goededag . Ik moet u toch gelijk geven.
Toen ik ontwaakte en lucifer zei : doe het dan voor de Mensen. Mocht ik toch weer deze week 2 kinderen redden. Amen.