Informatiecentrum Rozenkruis Haarlem

Het J. van Rijckenborgh-Informatiecentrum in Haarlem biedt de gelegenheid tot oriëntatie op het levende gedachtegoed van het gnostieke Christendom en de diepere waarden van het moderne Rozenkruis, de Alchemie en de hermetische Gnosis.
Zij organiseert daartoe in de leeszaal diverse activiteiten zoals:

  • Inloop ochtenden: iedere 2e en 4e dinsdag van de maand met als hoofdthema "Symbolen en de Ziel".Lezingen en boekbesprekingen in samenwerking met Pentagram boekwinkel.Diverse oriëntatie activiteiten in samenwerking met het Lectorium Rosicrucianum.
  • Iedere 2e en 4e dinsdagmorgen van de maand bent u tussen 10.00 - 11.30 uur van harte welkom bij de inloop ochtenden. In een uitwisseling van gedachten proberen wij antwoorden te vinden op vragen die betrekking hebben op diverse aspecten van het thema "Levensbeschouwing".
  • Tevens ook iedere 3e dinsdag van de maand tussen 20:00 en 21:30 uur bent u van harte welkom.
  • Het Informatiecentrum omvat diverse faciliteiten zoals een leeszaal, een bibliotheek en studie- en onderwijsmogelijkheden. Verder nog een leestafel, diverse bureau's met pc's, een zithoekje en een koffiecorner.

Naast de boeken van de stichters van het Lectorium Rosicrucianum (in diverse talen) vindt men er zowel klassieke als moderne uitgaven op velerlei gebied, zoals:

Oude culturen Oosterse wijsheid Gnosis Hermetica Jodendom Christendom Mystiek Westerse filosofie

Zij biedt de bezoeker de mogelijkheid zich ongestoord te verdiepen in de aanwezige literatuur en desgewenst een medewerker te raadplegen.
De aanwezige boekencollectie is alleen ter inzage, maar desgewenst is er de mogelijkheid voor studiedoeleinden ondersteuning te vragen en kopieën te maken.

Het informatiecentrum is vrij toegankelijk voor belangstellenden, groeperingen en onderwijsinstellingen en is geopend tijdens de openingsuren van de aangrenzende Pentagram boekwinkel. maandag t/m vrijdag van 9.30 uur t/m 12.00 uur en van 13.00 uur t/m 17.00 uur.
De boekwinkel bevindt zich op loopafstand van het NS-station in Haarlem.

Locatie: Zakstraat 2, Haarlem. (naast Pentagram Boekwinkel)

 

Activiteit Type Kosten Datum Adres
De weg van de mens Inloopochtend €0,00 25-4-2017, 10.00u Centrumgebouw
Eenheid én vrijheid, kan dat wel? Interactieve avond €0,00 16-5-2017, 20.00u Centrumgebouw