Informatiecentrum Rozenkruis Haarlem

Klik hier voor een overzicht op de website van de komende activiteiten.
Klik hier voor het downloaden van de pdf van de activiteiten in 2020.

Het J. van Rijckenborgh-Informatiecentrum in Haarlem biedt de gelegenheid tot oriëntatie op het levende gedachtegoed van het gnostieke Christendom en de diepere waarden van het moderne Rozenkruis, de Alchemie en de hermetische Gnosis.
Zij organiseert daartoe in de leeszaal diverse activiteiten zoals:

  • Inloop ochtenden: 2x per maand. Lezingen in samenwerking met Pentagram boekwinkel. Diverse oriëntatie activiteiten in samenwerking met het Lectorium Rosicrucianum.
  • Iedere 2e en 4e dinsdagmorgen van de maand bent u tussen 10.00 - 11.30 uur van harte welkom bij de inloop ochtenden. Gedurende 2020 staat het thema 'Spirituele wereldleraren – universele wijsheid voor nu’ centraal., beschouwd vanuit de filosofie van het Rozenkruis.
  • Het Informatiecentrum omvat onder meer een esoterische bibliotheek met diverse faciliteiten zoals een leeszaal, diverse bureau's met pc,  zithoekjes en een koffiecorner.

Naast de boeken van de stichters van het Lectorium Rosicrucianum (in diverse talen) vindt men er zowel klassieke als moderne uitgaven op velerlei gebied, zoals: Oude culturen Oosterse wijsheid Gnosis Hermetica Jodendom Christendom Mystiek Westerse filosofie.

Zij biedt de bezoeker de mogelijkheid zich ongestoord te verdiepen in de aanwezige literatuur en desgewenst een medewerker te raadplegen.
De aanwezige boekencollectie is in te zien en uitleenbaar.

Het informatiecentrum is vrij toegankelijk voor belangstellenden, groeperingen en onderwijsinstellingen en is geopend van maandag t/m vrijdag van 9.30 uur t/m 12.00 uur en van 13.00 uur t/m 17.00 uur.
De boekwinkel en het informatiecentrum bevinden zich op loopafstand van het NS-station in Haarlem.

Locatie: Zakstraat 2, Haarlem. (naast Pentagram Boekwinkel)

 

There are no future events.