za 18 dec. | Bergen-op-Zoom

Bezinning met gesprek | sprankeling van de eeuwigheid in de tijd

De eeuwigheid is om een mens heen en kan worden ondergaan, ongeveer zoals op een zomerse dag de stralen van de zon op de huid kunnen worden gevoeld. Alleen zijn de stralen van de eeuwigheidszon fijner, zij warmen niet van buiten, maar dringen diep in een mens door.
Registratie is afgesloten
Bezinning met gesprek   |   sprankeling van de eeuwigheid in de tijd

Tijd en locatie

18 dec. 2021 15:00 – 16:30
Bergen-op-Zoom, Blauwehandstraat 21, 4611 RK Bergen op Zoom, Nederland

Over het evenement

Het was op een winterdag in het Geelse bos. Het had gesneeuwd en was koud, ik had lang en snel gelopen om warm te worden. Nu voelde ik de warmte van het rode bloed in iedere vezel van mijn lichaam. Met iedere ademhaling sloeg ik een stroom frisse lucht naar binnen. Er was een overvoed van gezondheid in mij, het bos ademende haar in mijn gezicht. Ik kon letterlijk zien, hoe gezondheid en kracht de ruimten tussen de naakte boomstammen vulden. Het was een vreugde om te zien.

Zo begint een verhaal van Anker Larsen uit zijn boekje Met open deur. 

Het is een mooi beeld en persoonlijk verslag van hoe hij momenten van helder inzicht ervaarde. 

Momenten, zo zou je kunnen zeggen, die zijn als een sprankeling van de eeuwigheid in de tijd.

De eeuwigheid is om een mens heen en kan worden ondergaan, ongeveer zoals op een zomerse dag de stralen van de zon op de huid kunnen worden gevoeld. Alleen zijn de stralen van de eeuwigheidszon fijner, zij warmen niet van buiten, maar dringen diep in een mens door. De geboorte van Jezus kunnen we in dit licht zien als de geboorte van de eeuwigheid in de tijd. Er is een stralend universeel liefdelicht - de sprankeling van de eeuwigheid - dat ieder mens omringt en hem of haar voor een moment uit de tijd kan tillen en iets van het van het eeuwige nu doet ervaren.

Na een inleiding is er gelegenheid met elkaar van gedachten te wisselen.

Deel dit evenement