top of page

di 21 mei

|

Haarlem

Bezinning | Verlangen naar bevrijding

Waar word ik gelukkig van? Hoe krijg ik dat voor elkaar? Wat is eigenlijk geluk? Ieder mens streeft wel ergens naar. Er is altijd wel iets te willen, iets te bereiken. Wat dat betreft hebben alle mensen één ding gemeen: verlangen. Maar verlangen en de vervulling ervan zijn twee verschillende dingen.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Bezinning   |   Verlangen naar bevrijding
Bezinning   |   Verlangen naar bevrijding

Tijd en locatie

21 mei 2024, 10:00

Haarlem, Zakstraat 8, 2011 JS Haarlem, Nederland

Over het evenement

Verlangen naar bevrijding

Waar word ik gelukkig van? En hoe krijg ik dat voor elkaar? Wat is eigenlijk geluk?

Ieder mens streeft wel ergens naar. Er is altijd wel iets te willen, iets te bereiken. Wat dat betreft hebben alle mensen één ding gemeen: verlangen. Maar verlangen en de vervulling ervan zijn twee verschillende dingen. Hoe vaak gebeurt het niet dat, zelfs als we krijgen wat we verlangen, blijvende bevrediging toch uitblijft? Daarom zegt een spreekwoord: ‘Het hebben van de zaak is vaak het einde van het vermaak.’

Het is alsof we iets missen, alsof ons iets fundamenteels ontbreekt, dat steeds aangevuld moet worden. Alsof er een essentiële leegte in ons is die niet door bezit, geld, macht, roem of vermaak is te vullen. Aan het gevoel van essentiële leegte liggen twee oorzaken ten grondslag. Enerzijds een diepe wens naar bevrijding van al de pijn, het onbegrip tussen mensen, de voortdurende, vaak lastige veranderingen in het leven, de vele oorlogen en gewapende conflicten op dit moment, en ga zo maar door. Dat is waarom Boeddha zo pijnlijk direct stelde: ‘Het leven is lijden.’ Anderzijds is er in ons een diep verlangen naar geluk, vrijheid, vrede, welzijn en welvaart voor iedereen.

Als er een oprechte vraag vanuit de ziel naar een oplossing is, naar bevrijding, dan richt je innerlijke kompas zich zo dat een antwoord dichterbij komt. Als je blijft vragen, blijft zoeken, dan word je als de naald van je kompas langzaamaan gericht op een antwoord. Want wat je zoekt, zoekt ook jou!

Wil je je hierin verdiepen, kom dan naar de bezinning.

Deel dit evenement

bottom of page