top of page

za 02 dec

|

Arnhem

Lezing | De Poortwachter

In het nieuwe boek van sinologe Elly Nooyen staat ditmaal Yin Xi centraal, de Poortwachter en spirituele broeder die Lao Zi overhaalde tot het op schrift stellen van de Daodejing. Maar Yin Xi liet zelf ook teksten na. 28 citaten staan in dit boek.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Lezing   |   De Poortwachter
Lezing   |   De Poortwachter

Tijd en locatie

02 dec 2023, 14:00 – 15:30

Arnhem, Velperweg 58, 6824 BM Arnhem, Nederland

Over het evenement

Elly ”TAO”  Nooyen in rozenkruisersbibliotheek

Op zaterdag 2 december , om 14.00 uur , komt Elly Nooyen in het bibliotheekje aan de Velperweg 58 te Arnhem, een lezing houden over haar nieuwste boek: "De Poortwachter, toegang tot Tao.”

Elly Nooyen is sinologe (kenner van de Chinese taal en cultuur)  en schrijfster van diverse boeken over het Taoïsme. In haar nieuwste boek staat ditmaal Yin Xi centraal, de Poortwachter en spirituele broeder die Lao Zi ( Lao Tse) overhaalde tot het op schrift stellen van de Daodejing (Tao Teh King). Maar Yin Xi liet zelf ook teksten na.  De 28 hoofdstukken in dit boek, op basis van citaten van Yin Xi,  vormen een wonderschone sfeer die de lezer verheft en verandert.

Het taoïstische gedachtengoed in dit boek sprankelt, wat wordt bevorderd door de directe taal van Yin Xi. We worden erdoor in beweging gebracht. Tegelijkertijd blijven het mysterieuze en het ongrijpbare van Tao intact. Dat kan ook niet anders. Immers, Tao kan niet in woorden worden uitgedrukt.

Het boek volgt een ontwikkelingslijn. Yin Xi en Elly Nooyen geven u op elke bladzijde ‘stof’ waarmee gebeurtenissen en ervaringen in het dagelijks leven in een ander licht worden gezet.

Er is voldoende ruimte om met elkaar en met Elly van gedachten te wisselen.

Toegang gratis.

Voor koffie en thee wordt gezorgd.

Deel dit evenement

bottom of page