di 23 nov. | Hilversum

Lezing | Paracelcus

Paracelsus is bekend als vernieuwer van de geneeskunde. Maar een gezond lichaam was voor hem slechts een randvoorwaarde in het realiseren van de ware levensopdracht van de mens. Deze levensopdracht is niet zichtbaar in het licht van de natuur maar slechts in het licht van de geest.
Registratie is afgesloten
Lezing   |   Paracelcus

Tijd en locatie

23 nov. 20:00 – 22:00
Hilversum, Koninginneweg 41, 1217 KT Hilversum, Nederland

Over het evenement

Hoe voornaam, lieftallig en wat een schone welstand is het, als de mens zichzelf goed kent en weet wat zijn kwaliteiten zijn. 

Want dat is de mens tot groot nut, dat hij weet wie hij is en wat hij is, opdat de eeuwige wijsheid over dat alles regeert, om te begrijpen wat hij moet behouden en waarvan hij afstand moet doen.

Paracelsus is bekend als vernieuwer van de geneeskunde en als grondlegger van de homeopathie en als zodanig stak hij met kop en schouder boven zijn tijdgenoten uit. Maar een gezond lichaam was voor hem slechts een randvoorwaarde in het realiseren van de ware levensopdracht van de mens. Deze levensopdracht is niet zichtbaar in het licht van de natuur maar slechts in het licht van de geest.

Tijdens deze lezingavond zullen we vooral Paracelsus zelf laten spreken, zodat hij ons in zijn eigen woorden kan laten delen in zijn verheven inzichten.

Spreker: Piet Hein Meeuwese

Deel dit evenement