top of page

za 14 jan

|

Groningen

Symposion | Het kwaad en de schaduw. In een nieuw licht

Bestaat er zelfstandigheid van het kwaad buiten ons of bestaat het kwaad alleen omdat het in mensen kan woeden? Het is mogelijk de potentiële kracht van de donkere onderdrukte kracht van je psyche te ontwaren. Dit symposion onderzoekt hoe de moed hiertoe opgebracht kan worden en schaduw verlicht.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Symposion   |   Het kwaad en de schaduw.  In een nieuw licht
Symposion   |   Het kwaad en de schaduw.  In een nieuw licht

Tijd en locatie

14 jan 2023, 13:00 – 16:30

Groningen, Nieuwe Boteringestraat 60, 9712 PN Groningen, Nederland

Over het evenement

Het kwaad en de schaduw

In een nieuw licht

In dit symposion verkennen we met twee sprekers het thema ‘het kwaad en de schaduw’ door in te gaan op vragen of het kwaad, het slechte, slechts het kleinste deel van het goede is en of er alleen sprake is van het kwaad in de mens. En voorts of dat slechte in de mens, de schaduw, onder ogen kan worden gezien vanuit het perspectief van het licht, waarbij de potentiële kracht van de onderdrukte kant van psyche juist ontdekt kan worden. 

Carolien Croon zal ons in de eerste presentatie “het beest in de bek kijken” meenemen naar de moedige stappen die we daartoe kunnen ondernemen. 

Hugo van Hooreweghen zal in zijn bijdrage "van schaduw naar licht" verkennen hoe vanuit Jungs 'onbewuste' het schaduwpatroon kan worden doorbroken en er ruimte kan ontstaan voor de lichtinval van de 'gans andere'.   

De middag zal met live muziek en gedichten worden ondersteund. Gastvrouw is Amrah van Til en zij zal ook het gesprek met de zaal en de gastsprekers leiden.

Deel dit evenement

bottom of page