top of page

zo 30 okt

|

Bergen-op-Zoom

Bezinning | Laten we stil worden

Het is een oude wijsheid, dat bevrijding in stilte wordt geboren. Het nastreven van de stilte is van alle tijden. In het Corpus Hermeticum uit de tweede eeuw na Christus wordt de dringende raad gegeven stil te zijn.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Bezinning   |   Laten we stil worden
Bezinning   |   Laten we stil worden

Tijd en locatie

30 okt 2022, 15:00

Bergen-op-Zoom, Blauwehandstraat 21, 4611 RK Bergen op Zoom, Nederland

Over het evenement

Op zondag 30 oktober wordt er op de Dag van de Stilte een bezinningsbijeenkomst verzorgd in de tempel van Het Gouden Rozenkruis, met als titel “Laten we stil worden”.

Het is een oude wijsheid, dat bevrijding in stilte wordt geboren. Het nastreven van de stilte is van alle tijden. De meest voor de hand liggende oplossing is om dan de omstandigheden op te zoeken waar uiterlijke stilte is. Waar niets te horen is aan verstorende geluiden. In onze tijd wordt dat op zijn minst een hele uitdaging.

We kunnen ook trachten zelf stil te worden. Door te zwijgen en niet meer te spreken.

Onze eigen ademhaling en andere natuurlijke geluiden zijn het enige wat in de stilte is waar te nemen. Maar echt stil is het nog niet. In het Corpus Hermeticum uit de tweede eeuw na Christus wordt de dringende raad gegeven stil te zijn.

Tijdens de bijeenkomst willen we ons bezinnen hoe het stil worden in het nu gestalte zou kunnen krijgen.

Men wordt verzocht tijdig aanwezig te zijn. De toegang is vrij en de ingang is aan de Cromwielstraat. De bezinningsbijeenkomst is op zondag 30 oktober en begint om 15.00 uur.

Het Gouden Rozenkruis

Blauwehandstraat 21

4611RK  Bergen op Zoom

http://www.rozenkruis.nl/bergen-op-zoom

Deel dit evenement

bottom of page