top of page
20220716_160102.jpg

Online open avond

Kun je helpen?

Ondersteun het tot stand komen van alle activiteiten en de rijke inhoud van deze website.

Eerst volgende open avond:

7 juni   |   20.00 uur

Een stille wens naar een eenvoudiger leven

In de huidige tijd ervaren velen van ons angst om het bestaan. Met name onder jonge mensen is er het verschijnsel van fear of missing out, de angst om mis te lopen, bijvoorbeeld een concert, of een bericht op de telefoon. Velen van hen worstelen met de druk om een succesvolle loopbaan te hebben, mee te kunnen komen en erbij te horen. Doordat er voortdurend de mogelijkheid is met elkaar te communiceren via internet, telefoon en social media, en door de toegenomen prestatie-eisen, ervaren steeds meer mensen dat ze onder grote druk staan. Ook is de samenleving in de afgelopen eeuwen steeds complexer geworden en niet meer voor iedereen te volgen.

 

Wellicht herken je de stille wens om eenvoudiger te gaan leven, meer in contact met de natuur op bijvoorbeeld een afgelegen plek in Scandinavië. Op internet zijn veel inspirerende video’s te zien van mensen te vinden die deze levensstijl hebben aangenomen. En ook in de periode van de afgelopen jaren waarin veel activiteiten tijdelijk niet mogelijk waren, kwamen veel mensen tot het verlangen om het voortaan rustiger aan te gaan doen en tevreden te zijn met minder. Toch is de levenspraktijk weerbarstig en voordat je het weet, ben je weer opgenomen in de drukte van alledag. Er lijkt geen ontsnappen aan, want we moeten ook rond kunnen komen om in ons levensonderhoud te voorzien.

 

Is werkelijke vrijheid, rust en geluk in onze tijd dan wel mogelijk?

 

De Libanese auteur Mikhaïl Naimy vergelijkt in zijn ‘Boek van Mirdad’ het wentelende wiel van de tijd als volgt met de in rust zijnde as:

 

Het wiel van de tijd wentelt, maar zijn as is immer in rust. God is de as van het wiel van de tijd. Hoewel alles rondom hem wentelt in tijd en in ruimte, is hij altijd tijdloos, ruimteloos en in rust. Ofschoon alles uitgaat van zijn woord, is zijn woord tijdloos en ruimteloos als hij. In de as is alles vrede. Op de velg is alles in hevige beroering. Waar zou u liever willen zijn?

 

Ben je geïnteresseerd in dit onderwerp, neem dan aan deze online open avond deel en laat je inspireren.

Een keer in de maand staat ‘onze deur online voor je open’ en kun je meedoen aan een online open avond!  Elke avond zal ingeleid worden over een bepaald thema, waarover we van gedachten kunnen wisselen. Je bent van harte welkom!

 

De bijeenkomst wordt via zoommeeting georganiseerd, dat wil zeggen dat je te horen bent en ook in beeld verschijnt (als je wilt).

 

Aanmelden van tevoren is niet persé nodig, maar wordt wel gewaardeerd i.v.m. de organisatie.

Klik vlak voor aanvang op "ga naar Zoom" om deel te nemen aan de avond.

Je wordt dan spoedig binnengelaten door de host.

De gesprekken zullen telkens op de eerste woensdagen van de maand plaatsvinden van 20.00 tot ongeveer 21.00 uur.

De volgende online open avonden vinden weer plaats in september

bottom of page