top of page

vr 01 dec

|

Arnhem

Bezinningsbijeenkomst | Dichter bij de Waarheid

“Ik zeg dat er een eeuwige, levende werkelijkheid is en je kunt haar noemen zoals je wilt. Maar woorden kunnen haar diepte niet peilen. De waarheid kan nooit worden waargenomen aan het begin van je zoektocht, maar openbaart zich steeds meer naarmate je je pad verder aflegt." - Krishnamurti

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Bezinningsbijeenkomst   |   Dichter bij de Waarheid
Bezinningsbijeenkomst   |   Dichter bij de Waarheid

Tijd en locatie

01 dec 2023, 12:00 – 12:45

Arnhem, Velperweg 58, 6824 BM Arnhem, Nederland

Over het evenement

Op vrijdag 1 december om 12 uur wordt in het gebouw van het Gouden Rozenkruis aan de Velperweg 58 te Arnhem, een bezinningsbijeenkomst gehouden met als titel: "Dichter bij de Waarheid”

Krishnamurti sprak over waarheid als volgt:

‘Ik kan jullie God of het leven niet beschrijven; als ik een beschrijving van die levende werkelijkheid zou geven, zou die onwaar zijn. Iets wat eeuwig levend, altijd in beweging, zichzelf steeds vernieuwend en tijdloos is, kan niet in woorden worden gevat. Het moet beseft worden, het moet gevoeld, begrepen en beleefd worden. Ik zeg dat er een eeuwige, levende werkelijkheid is en je kunt haar noemen zoals je wilt. Maar woorden kunnen haar diepte niet peilen. De waarheid kan nooit worden waargenomen aan het begin van je zoektocht, maar openbaart zich steeds meer naarmate je je pad verder aflegt.

Als je een zonsondergang ziet die door het wateroppervlak wordt weerspiegeld, of een stille boom, hoog op een bergtop, of als je een mooi gedicht leest, dan beleef je even een gevoel van extase en dat gevoel is het volslagen vergeten zijn – voor het moment – van al je inspanningen, zorgen, ijdelheden en conflicten. Dat is een rust waarin geen sprake is van streven, waarin geen gedachten zijn, geen in stand houden, want dan beleef je even een heelheid. Maar je kunt dat gevoel niet blijvend vasthouden hier op aarde. Alleen de bovennatuurlijke wijsheid kan de beleving van heelheid in stand houden.’

Deze diepzinnige woorden van Krishnamurti resoneren in ons als iets wat we herkennen, iets waarvan we aanvoelen dat het waar is. Toch blijven vragen ons bezighouden als: hoe kunnen we waarheid voelen, begrijpen en beleven, hoe kunnen we dichterbij haar komen? Wil je daarover spreken of gewoonweg alleen maar aanwezig zijn om luisteren, neem dan deel aan onze bezinningsbijeenkomst.

Voorafgaande is er een open inloop van 10.00 - 11.45 uur en is het bibliotheekje geopend.

Toegang gratis

Deel dit evenement

bottom of page