top of page

vr 29 sep

|

Arnhem

Bezinningsbijeenkomst | Het gouden rozenkruis en stilte ervaren

Bezinning, gerichte aandacht en stilte zijn voorwaarden voor de groei van de ziel. In zelfovergave van de ik-mens aan de groeiende ziel kan men het 'niet-doen' beoefenen. De stilte is het laten zwijgen van het ik en het openstaan voor het andere. De gouden roos op het kruis is de bekroning.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Bezinningsbijeenkomst   |    Het gouden rozenkruis en stilte ervaren
Bezinningsbijeenkomst   |    Het gouden rozenkruis en stilte ervaren

Tijd en locatie

29 sep 2023, 12:00 – 13:00

Arnhem, Velperweg 58, 6824 BM Arnhem, Nederland

Over het evenement

Het symbool van de school van het Gouden Rozenkruis is een kruis met in het midden een roos gehecht. Het symboliseert de mens als kruispunt van de aardse (horizontale) en goddelijke (verticale) natuur. Waar die twee naturen elkaar kruisen, bevindt zich de roos. Dit staat symbool voor de goddelijke kern die zich in ieder mens bevindt.

Als een mens positief reageert en zijn hart opent voor de licht-instroom, dan is dat het begin van het spirituele pad. Hij of zij gaat dan een weg van ego, naar ziel, naar geest.

Bezinning, gerichte aandacht en stilte zijn voorwaarden voor de groei van de ziel. In zelfovergave van de ik-mens aan de groeiende ziel kan men - wat de taoïst noemt - het 'niet-doen' beoefenen. In de Bijbel is het advies van Paulus: ‘Niet ik, maar de ander in mij.’

De stilte is niets anders dan het laten zwijgen van het ik en het openstaan voor het andere. De gouden roos die bloeit op het kruis is de bekroning.

In deze bezinning willen we stilstaan bij dit proces en wat het betekent voor je leven.

Deel dit evenement

bottom of page