top of page

za 02 dec

|

Bergen-op-Zoom

Een muzikale middag | Die Zauberflöte, Een muzikale middag over de diepe betekenis van de opera van Mozart

Die Zauberflöte is een opera van Wolfgang Amadeus Mozart waarin hij elementen uit het Rooms-Katholicisme, de vrijmetselarij en het Rozenkruisgedachtengoed combineerde in een meeslepend en welluidend verhaal.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Een muzikale middag   |    Die Zauberflöte, Een muzikale middag over de diepe betekenis van de opera van Mozart
Een muzikale middag   |    Die Zauberflöte, Een muzikale middag over de diepe betekenis van de opera van Mozart

Tijd en locatie

02 dec 2023, 14:00 – 16:45

Bergen-op-Zoom, Blauwehandstraat 21, 4611 RK Bergen op Zoom, Nederland

Over het evenement

Op zaterdag 2 december vindt er een bijzondere activiteit plaats in het centrumgebouw van Bergen op Zoom. Een groep leerlingen (veelal professionele musici) verzorgt dan van 14.00 tot 16.45 uur een muzikale voordracht over “Papagena-Papageno – die Zauberflöte en de ultieme reset”. 

Die Zauberflöte is een opera van Wolfgang Amadeus Mozart waarin hij elementen uit het Rooms-Katholicisme, de vrijmetselarij en het Rozenkruisgedachtengoed combineerde in een meeslepend en welluidend verhaal. De groep onder leiding van Piet-Hein Meeuwese brengt natuurlijk niet de hele opera maar wél het hele verhaal. Het is een combinatie van gesproken teksten, videobeelden en zang begeleidt door een elektrische piano/synthesizer. Niet alleen de presentatie, met allerlei multi-media, is hoogst actueel ook het verhaal is dat. Het gaat over wat voor een individu belangrijk is in een tijd van grotere transitie. Het sluit ook aan bij de behoeften die vele mensen hebben aan een goed en evenwichtig leven. De opera brengt de mens iets universeels en roept op om goed naar elkaar te kunnen blijven luisteren, ook door op tijd afstand te nemen van onnodige vooroordelen. 

Het is een openbare activiteit, neem dus gerust vrienden, buren of familie mee naar deze bijzondere middag.

Entree: € 5,00 ter plaatse contant te voldoen, inclusief koffie, thee en lekkers

Zaal gaat open om 13.45 uur

Opgave en info: 0165-564881 / 06-20442613

Deel dit evenement

bottom of page