top of page

zo 10 sep

|

Bergen-op-Zoom

Expositie | Monument van licht

Tijdens de open monumentendagen 2023 wordt er een expositie met als titel “Monument van licht” gehouden. Monument van licht is ook de titel van een boek, dat ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Het Gouden Rozenkruis in Bergen op Zoom is uitgebracht.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Expositie   |   Monument van licht
Expositie   |   Monument van licht

Tijd en locatie

10 sep 2023, 12:00 – 16:30

Bergen-op-Zoom, Blauwehandstraat 21, 4611 RK Bergen op Zoom, Nederland

Over het evenement

Tijdens de open monumentendagen 2023 wordt er een expositie met als titel “Monument van licht” gehouden. Monument van licht is ook de titel van een boek, dat ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Het Gouden Rozenkruis in Bergen op Zoom is uitgebracht. In dit boek vindt u een overzicht van alle panelen en teksten van voorgaande exposities tijdens de open monumentendagen.

Rozenkruisers staan in een oeroude traditie van universele kennis over God, kosmos en mens. Kennis die al heel lang aanwezig is en die ons bijvoorbeeld tegemoet straalt in de rijke symbolen in het oude Egypte, de Veda’s en de leer van de Boeddha in India, het Taoïsme in China, de Bijbel en andere vroeg Christelijke geschriften.

De centrale gedachte is dat de mens in diepste wezen een beelddrager van het goddelijke is, in wezen iets oneindig groots. Het Ene of het goddelijke is de levensbron waar alles uit voortkomt, die alles omvat houdt en waar alles uiteindelijk naar terugkeert, het altijddurend Licht.

De expositie geeft een beeld over getuigenissen van dit Altijddurend Licht.

Op panelen worden universele symbolen, wijsheidsleraren, fakkeldragers en mystici vermeld die getuigen van dit altijddurend Licht.

De expositie is een uitgelezen mogelijkheid voor de spirituele zoeker om kennis te maken met het gedachtegoed van het Rozenkruis en wij heten u dan ook van harte welkom in het stille hart van Bergen op Zoom.

zaterdag 9 september, 12.00 – 16.30 uur

zondag 10 september, 12.00 – 16.30 uur

Deel dit evenement

bottom of page