top of page

zo 15 sep

|

Bergen-op-Zoom

Expositie | Onderweg! Gnosis – erfgoed van routes, netwerken en verbindingen

De expositie geeft een overzicht van universele symbolen, wijsheidsleraren, fakkeldragers en mystici. Tevens zijn er kunstwerken te bezichtigen, gemaakt door leerling Rozenkruisers van centrum Bergen op Zoom met betrekking op het thema “Onderweg!”

Expositie   |   Onderweg! Gnosis – erfgoed van routes, netwerken en verbindingen
Expositie   |   Onderweg! Gnosis – erfgoed van routes, netwerken en verbindingen

Tijd en locatie

15 sep 2024, 12:00 – 16:00

Bergen-op-Zoom, Blauwehandstraat 21, 4611 RK Bergen op Zoom, Nederland

Over het evenement

Tijdens de open monumentendagen 2024 wordt bij het Gouden Rozenkruis een expositie met als titel “Onderweg!, Gnosis – erfgoed van routes, netwerken en verbindingen” gehouden. 

In deze expositie wordt het thema routes, netwerken en verbindingen beschouwd vanuit de Gnosis. Door Gnosis blijven deze routes, netwerken en verbindingen zich voortdurend ontwikkelen. Ze bevinden zich op het kruispunt tussen het verleden, heden en toekomst. 

Gnosis is een diepere kennis die in het hart besloten ligt. Gnosis wekt het hart zoals een bloem zich uit de knop ontvouwt. Door de warme lichtstralen kan zij zich gaan openen. Wat nu als we ons hart volgen gaan? Als je je hart volgt, opent voor gnosis, dan groeien er inzichten, komen gedachten vrij, die inspireren en tot verdere verdieping kunnen leiden. We delven gnosis als het ware op in het eigen hart, want het is een kennis die voortkomt uit een innerlijk herkennen, een intuïtief weten. 

Door de tijden heen zijn er veel schriftelijke getuigenissen geweest van mensen die dit weten met anderen wilden delen. Deze geschriften kunnen je helpen bij je eigen zoektocht naar Gnosis.

Rozenkruisers staan in een oeroude traditie van universele kennis over God, kosmos en mens. Kennis die al heel lang aanwezig is en die ons bijvoorbeeld tegemoet straalt in de rijke symbolen in het oude Egypte, de Veda’s en de leer van de Boeddha in India, het Taoïsme in China en de Bijbel.

De expositie geeft een overzicht van universele symbolen, wijsheidsleraren, fakkeldragers en mystici. Tevens zijn er kunstwerken te bezichtigen, gemaakt door leerling Rozenkruisers met betrekking op het thema “Onderweg!”

De expositie is een uitgelezen mogelijkheid voor de spirituele zoeker om kennis te maken met het gedachtegoed van het Rozenkruis en wij heten u dan ook van harte welkom in het stille hart van Bergen op Zoom.

zaterdag 14 september, 12.00 – 16.00 uur

zondag 15 september, 12.00 – 16.00 uur

Deel dit evenement

bottom of page