top of page

di 20 feb

|

Amsterdam

Inspiratieavond | De innerlijke weg in het christendom

Hoe kunnen we de weg van de christelijke mysteriën gaan en het lichtende perspectief van een nieuwe hemel en een nieuwe aarde dichterbij brengen voor onszelf en voor anderen?

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Inspiratieavond   |   De innerlijke weg in het christendom
Inspiratieavond   |   De innerlijke weg in het christendom

Tijd en locatie

20 feb 2024, 20:00 – 21:30

Amsterdam, Keizersgracht 123, 1015 CJ Amsterdam, Nederland

Over het evenement

De Christusimpuls die zich rond het begin van onze jaartelling wereldwijd begon te manifesteren is een keerpunt in de bewustzijnsontwikkeling van de mensheid. Mysteriewijsheid die voordien van leraar op leerling of in mysteriescholen werd overgedragen, is in principe voor ieder mens toegankelijk geworden. Alles wat voorgaande religies en levensbeschouwingen hadden voortgebracht aan bevrijdende waarden, is in het oorspronkelijke christendom samengebracht en vernieuwd.

Twintig eeuwen christendom hebben hun sporen nagelaten in onze cultuur, en hebben een schat aan creaties opgeleverd waardoor we ons nog steeds kunnen laten inspireren: woordkunst, beeldende kunst, bouwkunst en toonkunst. Daar dienen we niet bij te blijven staan. In iedere authentieke spirituele traditie gaat het in essentie om bevordering van geestelijke bewustwording en vernieuwing. En die kan alleen voortgang vinden als er vanuit geestelijke inspiratie steeds nieuwe vormen worden gecreëerd die aansluiten bij de cultuur, het bewustzijn en de omstandigheden.

Nu zien we wereldwijd dat structuren en systemen die niet vanuit liefde zijn gecreëerd geen stand meer houden en afbrokkelen. Hoe kunnen we ons daartoe verhouden in deze apocalyptische tijden? Hoe kunnen we vandaag de dag de weg van de christelijke mysteriën gaan en het lichtende perspectief van een nieuwe hemel en een nieuwe aarde dichterbij brengen voor onszelf en voor anderen? 

Op dergelijke vragen zal auteur André de Boer ingaan op de inspiratieavond die het Gouden Rozenkruis organiseert op dinsdag februari 2024 in Amsterdam. Het is de zesde inspiratie-avond in een serie van negen waarin meerdere sprekers, steeds vanuit een andere invalshoek, ingaan op de innerlijke weg.

Deel dit evenement

bottom of page