top of page

di 15 nov

|

Amsterdam

Inspiratieavond | De reis van de Held

Dieptepsycholoog Anne Pauen neemt ons mee in de voetsporen van C.G. Jung en langs oude wijsheidstradities, naar de essentie en het doel van deze reis.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Inspiratieavond   |   De reis van de Held
Inspiratieavond   |   De reis van de Held

Tijd en locatie

15 nov 2022, 20:00 – 21:30

Amsterdam, Keizersgracht 123, 1015 CJ Amsterdam, Nederland

Over het evenement

De Reis van de Held is een eeuwenoud mythologisch thema, dat diep binnen in ieder mens aan het werk is. 

Het beschrijft een natuurlijk proces van bewustzijnsontwikkeling. Ieder mens is een held en ieder leven is een reis met zijn eigen verhaal. Het doel van deze Reis is te ervaren wie we ten diepste zijn en hoe wij in relatie staan tot de wereld om ons heen.

De reis gaat in essentie over het universele cyclische principe van transformatie, vaak uitgebeeld als geboorte, leven en dood. 

Op deze avond laat Anne Pauen zien hoe dit principe zich in ons dagelijks leven manifesteert als individuatieproces gezien vanuit de (diepte)psychologie van C.G. Jung. Ook legt ze de verbinding met de leringen uit oude wijsheidstraditie, die ons vertellen dat de daadwerkelijke bedoeling van ons leven het verwerven van Zelfkennis is. 

Om dit proces bewust vorm te kunnen geven zijn er technieken ontwikkeld die onze bewustzijnsontwikkeling bevorderen. Hoe wij ons hierdoor kunnen laten inspireren voor onze persoonlijke Reis, daarover gaan we van gedachten wisselen op deze avond.

Anne Pauen heeft een na- en bijscholingsinstituut opgericht voor psychologen, therapeuten en coaches, geïnspireerd op de dieptepsychologie van C.G. Jung en de Indiase Vedanta filosofie. Tevens is zij de auteur van de coachingsmethode DE REIS VAN DE HELD op weg naar Zelfkennis®. 

De rode draad in haar persoonlijke en professionele leven is haar zoektocht naar antwoorden op universele levensvragen. Tijdens haar studie Assyriologie bestudeerde zij oude teksten uit de Mesopotamische cultuur, op zoek naar antwoorden. Door een Sanskrit geleerde uit India werd zij ingewijd in de kennis van de Vedische geschriften, waarin zich een fascinerend mens- en wereldbeeld toonde dat haar veel duidelijk maakte. Uiteindelijk herkende zij zichzelf en haar zoektocht in het mens- en wereldbeeld van de Zwitserse psychiater Carl Gustav Jung. Door zijn (diepte)psychologie toe te passen, kon zij een brug slaan naar haar professionele leven als trainer en coach.

Deel dit evenement

bottom of page