top of page

di 20 dec

|

Amsterdam

Inspiratieavond | Verhalen over de geboorte van het licht in jezelf

André de Boer ontsluit het innerlijk begrip van verhalen over de geboorte van Jezus, en daarmee op de geboorte van het licht in jezelf. Hij doet dat aan de hand van de twaalf schilderijen van Rembrandt over de geboorteverhalen in de evangelies van Mattheüs en Lukas.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Inspiratieavond   |   Verhalen over de geboorte van het licht in jezelf
Inspiratieavond   |   Verhalen over de geboorte van het licht in jezelf

Tijd en locatie

20 dec 2022, 20:00 – 21:30

Amsterdam, Keizersgracht 123, 1015 CJ Amsterdam, Nederland

Over het evenement

Over sommige grote wijsheidsleraren uit het verleden zijn er oude verhalen over hun geboorte. Denk aan Krishna, Mozes, Boeddha, Lao Zi, Johannes de Doper en Jezus. Daarbij is het van belang te beseffen dat verhalen in heilige geschriften over de geboorte van grote ingewijden geen reportages zijn van hun feitelijke geboorte, maar vertellingen die tot uitdrukking brengen hoe vanaf het begin al duidelijk was dat het kind zou uitgroeien tot een invloedrijke persoon die een grote spirituele opdracht zou gaan vervullen. Ook zijn veel van zulke geboorteverhalen symbool voor de geestelijke geboorte die in jezelf kan plaatsvinden.

Op de inspiratieavond gaat André de Boer, auteur van onder andere het boek ‘Spirituele Kerst, handreiking voor bezinning en bezieling rondom Kerst en Oud en Nieuw’, in op innerlijk begrip van verhalen over de geboorte van Jezus, op de geboorte van het licht in jezelf. Dat zal hij doen aan de hand van onder andere de  twaalf schilderijen die Rembrandt maakte over de geboorteverhalen in het evangelie van Mattheüs en het evangelie van Lukas.

Deel dit evenement

bottom of page