top of page

za 17 feb

|

Zwolle

Lezing | De innerlijke weg in het Christendom van nu

Hoe kunnen we de weg van de christelijke mysteriën gaan en het lichtende perspectief van een nieuwe hemel en een nieuwe aarde dichterbij brengen voor onszelf en voor anderen?

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Lezing   |   De innerlijke weg in het Christendom van nu
Lezing   |   De innerlijke weg in het Christendom van nu

Tijd en locatie

17 feb 2024, 14:30 – 16:30

Zwolle, Zeven Alleetjes 1a, 8011 CV Zwolle, Nederland

Over het evenement

De innerlijke weg in het Christendom van nu

De Christusimpuls die zich rond het begin van onze jaartelling wereldwijd begon te manifesteren is een keerpunt in de bewustzijnsontwikkeling van de mensheid. Mysteriewijsheid die voordien van leraar op leerling of in mysteriescholen werd overgedragen, is in principe voor ieder mens toegankelijk geworden. Alles wat voorgaande religies en levensbeschouwingen hadden voortgebracht aan bevrijdende waarden, is in het oorspronkelijke christendom samengebracht en vernieuwd.

Twintig eeuwen christendom hebben hun sporen nagelaten in onze cultuur en hebben een schat aan creaties opgeleverd waardoor we ons nog steeds kunnen laten inspireren: woord-, beeldende, bouw- en toonkunst. Daar moeten we niet bij blijven staan. In iedere authentieke spirituele traditie gaat het in essentie om bevordering van bewustwording en vernieuwing. En die kan alleen voortgang vinden als er vanuit geestelijke inspiratie steeds nieuwe vormen worden gecreëerd die aansluiten bij de cultuur, het bewustzijn en de omstandigheden. We zien dat wereldwijd structuren en systemen die niet vanuit liefde zijn gecreëerd, geen stand meer houden en afbrokkelen. Hoe kunnen we vandaag de dag de weg van de christelijke mysteriën gaan en het perspectief van een nieuwe wereld dichterbij brengen voor onszelf en voor anderen?

Op dergelijke vragen gaat schrijver André de Boer in tijdens deze inspiratiemiddag.

Dit is de tweede lezing in een serie van drie, waarin verschillende sprekers ingaan op de innerlijke weg. De laatste lezing door Hannie te Grotenhuis vindt plaats op zaterdag 2 maart a.s.

Inschrijven via: https://stadkamer.op-shop.nl/5587/de-innerlijke-weg-in-het-christendom-van-nu/17-02-2024

Locatie: 

Zeven Alleetjes 1a

8011 CV Zwolle

Kosten: € 3,-

Deel dit evenement

bottom of page