top of page

wo 03 apr

|

Tholen

Lezing | Hemel en aarde in de wereld van het kind

Ankie Hettema was jarenlang leerkracht op een basisschool. Zij schreef het boek ‘Hemel en aarde in de wereld van het kind’. Welke basis geven wij kinderen mee opdat zij met zelfkennis, in emotioneel evenwicht, flexibiliteit, veerkracht en creativiteit, onbekende toekomstige situaties aan kunnen?

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Lezing   |   Hemel en aarde in de wereld van het kind
Lezing   |   Hemel en aarde in de wereld van het kind

Tijd en locatie

03 apr 2024, 10:00 – 12:00

Tholen, Oudelandsestraat 11, 4691 BJ Tholen, Nederland

Over het evenement

Ankie Hettema-Pieterse was jarenlang leerkracht op basisschool de Regenboog in Tholen. Daarna nog enkele jaren op het Kompas in Anna Jacobapolder. 

Zij schreef vanuit haar onderwijspraktijk het boek ‘Hemel en aarde in de wereld van het kind’. 

In deze lezing beschrijft zij middels een presentatie de drie hemelse en de vier aardewetten, die zij in het boek beschrijft en maakt ze voor ons herkenbaar met behulp van verschijnselen in de natuur en ook hoe zij verbonden zijn met ons eigen innerlijk leven. 

Bekende uitdrukkingen getuigen van deze verbondenheid: ‘Na regen komt zonneschijn’, ‘Achter de wolken schijnt altijd de zon’, ‘Boontje komt om zijn loontje’ of ‘Wat je zaait, zul je oogsten’. 

We leven in rumoerige en onzekere tijden. Welke basis geven wij onze kinderen mee opdat zij met zelfkennis, in emotioneel evenwicht, flexibiliteit, veerkracht en creativiteit, onbekende toekomstige situaties aan zullen kunnen? 

Ouders, opa’s en oma’s en leerkrachten, kortom: allen die met kinderen verbonden zijn, worden van harte uitgenodigd. En natuurlijk zij die het kind in zich  zelf herkennen.

Plaats: Vrijzinnige Geloofsgemeenschap Tholen, Oudelandsestraat 11, Tholen

Begeleiding: Ankie Hettema-Pieterse (Rozenkruisers)

Toegang: vrije gift

Deel dit evenement

bottom of page