top of page

wo 04 sep

|

Middelburg

Lezing | Hemel en aarde in de wereld van het kind

Wat geef je kinderen mee in deze roerige tijden? Schrijfster Ankie Hettema-Pieterse bespreekt de drie hemelse en de vier aardewetten die zij in haar boek beschrijft en maakt ze voor ons herkenbaar met behulp van verschijnselen in de natuur en ook hoe zij verbonden zijn met ons eigen innerlijk leven.

Lezing   |   Hemel en aarde in de wereld van het kind
Lezing   |   Hemel en aarde in de wereld van het kind

Tijd en locatie

04 sep 2024, 14:00 – 16:00

Middelburg, Kousteensedijk 7, 4331 JE Middelburg, Nederland

Over het evenement

Ankie Hettema-Pieterse was jarenlang leerkracht op basisschool de Regenboog in Tholen. Daarna nog enkele jaren op het Kompas in Anna Jacobapolder. Zij schreef vanuit haar onderwijspraktijk het boek ‘Hemel en aarde in de wereld van het kind’. 

Zij bespreekt in deze lezing met PowerPoint de drie hemelse en de vier aardewetten, die zij in het boek beschrijft en maakt ze voor ons herkenbaar met behulp van verschijnselen in de natuur en ook hoe zij verbonden zijn met ons eigen innerlijk leven. 

Bekende uitdrukkingen getuigen van deze verbondenheid: ‘Na regen komt zonneschijn’, ‘Achter de wolken schijnt altijd de zon’, ‘Boontje komt om zijn loontje’ of ‘Wat je zaait, zul je oogsten’. 

We leven in rumoerige en onzekere tijden. Welke basis geven wij onze kinderen mee opdat zij met zelfkennis, in emotioneel evenwicht, flexibiliteit, veerkracht en creativiteit, onbekende toekomstige situaties aan zullen kunnen? 

Ouders, opa’s en oma’s en leerkrachten, kortom: allen die met kinderen verbonden zijn, worden van harte uitgenodigd. En natuurlijk zij die het kind in zich zelf herkennen.

De toegang is gratis.

ZB Bibliotheek van Zeeland

Kousteensedijk 7

4331 JE Middelburg

Georganiseerd vanuit centrum Bergen op Zoom.

Deel dit evenement

bottom of page