top of page

wo 12 apr

|

Hilversum

Lezing | Interactieve lezing Papageno - Papagena in Mozarts Zauberflöte

De moderne mens heeft grote behoefte aan een ultieme reset tot “mens als koningskind”. In april de maand van de filosofie met als thema: “weerloos en waardevol” past zeer goed die Zauberflöte met daarin centraal Papageno-Papagena. Een liefdes-opera met een mooi einde die ons een spiegel voorhoudt.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Lezing   |   Interactieve lezing Papageno - Papagena in Mozarts Zauberflöte
Lezing   |   Interactieve lezing Papageno - Papagena in Mozarts Zauberflöte

Tijd en locatie

12 apr 2023, 19:30 – 21:30

Hilversum, 's-Gravelandseweg 55, 1217 EH Hilversum, Nederland

Over het evenement

Papageno-Papagena in die Zauberflote als “ultieme reset” van het bewustzijn.

De moderne mens, arm of rijk, heeft grote behoefte aan een ultieme reset tot “mens als koningskind”. Denk hierbij ook aan jonge mensen die burn-out raken door onvoldoende reset. Dit moeten we niet verwarren met allerlei bedachte plannen voor een “Great reset”, waar wij het nu niet over gaan hebben.

In  april - de maand van de filosofie met als thema: “weerloos en waardevol” - past zeer goed die Zauberflöte met daarin centraal Papageno-Papagena. Een liefdes-opera met een mooi einde die ons een spiegel voorhoudt. Deze is gemaakt door Mozart, samen met Giesecke en Schikaneder. We gaan het geheim achter de opera onthullen. De essentie van de opera is in onze tijd, wellicht juist in onze tijd van heftige polarisaties, zeer actueel.

Maarten Zweers en Tjeu van den Berk geven met hun boeken inzicht in de symboliek van de opera. Mogen wij de benadering van de eerste zien als een van Tamino en de benadering van de tweede  zien als een van Pamina, dan willen wij, spreker en muziekgroep met de belangstellenden, Papageno-Papagena aan het woord laten, laten zingen en zelfs iets van hun transitie ervaren!  

Het grote innerlijke transitieproces voor iedereen, waarbij Papageno en Papagena in het begin ver van elkaar afstaan en op het eind in de hoogste eenheid in elkaar opgaan.

De spreker is Piet Hein Meuwese

Info: zie www.rozenkruis.nl/hilversum of 023-5186185 

Toegang € 5,00 na reservering vooraf en bevestiging daarna via hilversum@rozenkruis.nl in verband met het aantal beschikbare plaatsen.

Deel dit evenement

bottom of page