top of page

za 20 jan

|

Zwolle

Lezing | Kiezen voor een ander perspectief

Kun je je voorstellen dat je van gezichtspunt, standpunt, verandert? Dat je niet langer de wereld waarneemt vanuit een ‘ik’ maar vanuit een innerlijke wijsheid of stem? Ieder moment kun je daarvoor kiezen. Zo open je je bewustzijn voor dat wat je eerder niet zag en zie je meer samenhang en eenheid.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Lezing   |   Kiezen voor een ander perspectief
Lezing   |   Kiezen voor een ander perspectief

Tijd en locatie

20 jan 2024 14:30 – 16:30

Zwolle, Zeven Alleetjes 1a, 8011 CV Zwolle, Nederland

Over het evenement

In deze tijd is er behoefte aan een nieuwe impuls. Veel mensen voelen een noodzaak tot verandering. 

Rozenkruisers zoeken de vernieuwing in de eerste plaats in zichzelf.

Kun je je voorstellen dat je van gezichtspunt, van standpunt verandert? Dat je niet langer de wereld waarneemt vanuit een ‘ik’ maar vanuit een innerlijke wijsheid of stem? Een perspectief laat één kant zien terwijl er veel perspectieven mogelijk zijn. Meestal kijk je vanuit je eigen standpunt, vanuit eigenbelang naar iets, soms vanuit het belang van een groep. Licht beschijnt alles van alle kanten en kan zo alle perspectieven, alle kanten en visies, omvatten. Ieder moment kun je ervoor kiezen om te kijken vanuit het perspectief van het innerlijke licht. Zo open je je bewustzijn voor dat wat je eerder niet zag en zie je meer samenhang en eenheid.

Rozenkruisers staan in een oeroude traditie van kennis over God, kosmos en mens. Kennis die al heel lang aanwezig is en die herkend kan worden in de rijke symbolen in het oude Egypte, de Veda’s en de leer van de Boeddha in India, het taoïsme in China. En ook in de Bijbel en andere vroegchristelijke geschriften en het denken van Pythagoras en Plato bij de Grieken. Rondom onze jaartelling kwamen deze invloeden samen in de wijsheid van het oorspronkelijke christendom.

Lezing door Ankie Hettema

Verzorgd door centrum Hilversum in Zwolle

Inschrijven via: https://stadkamer.op-shop.nl/5497/kiezen-voor-een-ander-perspectief/20-01-2024

Locatie: 

Zeven Alleetjes 1a

8011 CV Zwolle

Kosten: € 3,-

Deel dit evenement

bottom of page