top of page

di 17 mei

|

Bergen-op-Zoom

Lezing | Maria Magdalena, de ontbrekende schakel

Het Evangelie van Maria uit de Nag Hammadi-collectie vertelt ons, dat zij de enige apostel was die rechtstreeks met de herrezen Jezus kon communiceren. Wat betekent dit unieke feit voor ons mensen van de 21ste eeuw, in de meest gnostische spirituele zin?

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Lezing   |   Maria Magdalena, de ontbrekende schakel
Lezing   |   Maria Magdalena, de ontbrekende schakel

Tijd en locatie

17 mei 2022 20:00

Bergen-op-Zoom, Blauwehandstraat 21, 4611 RK Bergen op Zoom, Nederland

Over het evenement

Op dinsdag 17 mei wordt er door Het Gouden Rozenkruis een lezing verzorgd met als titel “Maria Magdalena, de ontbrekende schakel. 

Maria Magdalena spreekt al eeuwen tot onze verbeelding als de meest verachtelijke en toch edelste vrouw in de geschiedenis. Ze stond het dichtst bij Jezus en werd vaak door hem gekust. Het Evangelie van Maria uit de Nag Hammadi-collectie vertelt ons dat zij de enige apostel was die rechtstreeks met de herrezen Jezus kon communiceren. Wat betekent dit unieke feit voor ons mensen van de 21ste eeuw, in de meest gnostische spirituele zin? Wat is de betekenis van de legende die vertelt dat Maria Magdalena de Graalbeker naar het Westen bracht? Maria Magdalena voltooide het 7-voudige inwijdingspad van zuivering. Zij is daarom de voorloper van een proces dat wij als mensheid vroeg of laat zelf moeten beginnen, op onze gezamenlijke reis naar een hoger niveau van het menselijk bestaan. Dit pad heeft zijn begin in de goddelijke vonk in je hart, de Innerlijke Jezus.

Ontdek de ontbrekende schakel in jezelf als de innerlijke weg van Maria Magdalena.

Deel dit evenement

bottom of page