top of page

di 29 nov

|

Bergen-op-Zoom

Lezing | Rozenkruisers, religieuze vrijdenkers

Waarom zijn rozenkruisers vrijdenkers? Wat verstaan rozenkruisers onder het gaan van een spiritueel pad? Wat drijft ze tot het gaan van zo'n pad? Wat is de rol van een mysterieschool?

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Lezing   |   Rozenkruisers, religieuze vrijdenkers
Lezing   |   Rozenkruisers, religieuze vrijdenkers

Tijd en locatie

29 nov 2022, 20:00 – 21:30

Bergen-op-Zoom, Blauwehandstraat 21, 4611 RK Bergen op Zoom, Nederland

Over het evenement

Op dinsdag 29 november wordt er door Het Gouden Rozenkruis een lezing verzorgd met als titel “Rozenkruisers, religieuze vrijdenkers”.

Rozenkruisers zijn van mening dat de mens op aarde is om te groeien, een geestelijke groei door te maken. Een geestelijke groei die ertoe leidt dat er bewustzijn ontstaat over het doel van het mens-zijn. Dat doel is het ontstaan van een levende, nieuwe ziel, die deel uit kan gaan maken van de oorspronkelijke sfeer, waar zij thuishoort. 

Deze wijsheid is in veel wereldgodsdiensten terug te vinden: de ziel (in de mens) komt van God en wil daarheen terug. Deze filosofie is onder meer gebaseerd op de leer van Christus, Hermes Trismegistos, Lao Tse en Boeddha.

Waarom zijn rozenkruisers vrijdenkers? Wat verstaan rozenkruisers onder het gaan van een spiritueel pad? Wat drijft ze tot het gaan van zo'n pad? Hoe gaan ze deze weg en wat wordt er bevrijd? Wat kunnen grote zielen doen die bevrijd zijn van het wiel van geboorte en dood? Wat is de rol van een mysterieschool? 

Tijdens en na de lezing zal samen met de toehoorders naar antwoorden op deze en andere levensvragen gezocht worden.

De toegang is gratis.

Deel dit evenement

bottom of page