top of page

vr 09 sep

|

ZB Bibliotheek van Zeeland

Lezing | Rozenkruizers, religieuze vrijdenkers

Waarom zijn rozenkruizers vrijdenkers? Wat verstaan rozenkruisers onder het gaan van een spiritueel pad? Hoe gaan ze deze weg en wat wordt er bevrijd? Wat kunnen zielen doen die bevrijd zijn van het wiel van geboorte en dood? Wat is de rol van een mysterieschool?

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Lezing   |   Rozenkruizers, religieuze vrijdenkers
Lezing   |   Rozenkruizers, religieuze vrijdenkers

Tijd en locatie

09 sep 2022, 20:00 – 21:30

ZB Bibliotheek van Zeeland, Kousteensedijk 7, 4331 JE Middelburg, Nederland

Over het evenement

Lezing “Rozenkruizers, religieuze vrijdenkers” in Bibliotheek van Zeeland

Op vrijdag 9 september wordt er door Het Gouden Rozenkruis een lezing in de Bibliotheek van Zeeland verzorgd met als titel “Rozenkruizers, religieuze vrijdenkers”.

Rozenkruisers zijn van mening dat de mens op aarde is om te groeien, een geestelijke groei door te maken. Een geestelijke groei die ertoe leidt dat er bewustzijn ontstaat over het doel van het mens-zijn. Dat doel is het ontstaan van een levende, nieuwe ziel, die deel uit kan gaan maken van de oorspronkelijke sfeer, waar zij thuishoort. Deze wijsheid is in veel wereldgodsdiensten terug te vinden: de ziel (in de mens) komt van God en wil daarheen terug.  Deze filosofie is onder meer gebaseerd op de leer van Christus, Hermes Trismegistos, Lao Tse en Boeddha.

Waarom zijn rozenkruizers vrijdenkers? Wat verstaan rozenkruisers onder het gaan van een spiritueel pad? Wat drijft ze tot het gaan van zo'n pad? Hoe gaan ze deze weg en wat wordt er bevrijd? Wat kunnen grote zielen doen die bevrijd zijn van het wiel van geboorte en dood? Wat is de rol van een mysterieschool? Tijdens en na de lezing zal samen met de toehoorders naar antwoorden op deze en andere levensvragen gezocht worden.

De lezing is op vrijdag 9 september en begint om 20.00 uur.

De toegang is gratis.

ZB Bibliotheek van Zeeland

Kousteensedijk 7, 4331 JE Middelburg

https://www.rozenkruis.nl/bergen-op-zoom

Deel dit evenement

bottom of page