top of page

za 16 mrt

|

Maastricht

Open inloop | Verzoening is een wonderlijke paradox

Verzoening is een wonderlijke paradox. Wonderlijk omdat onze wereld vol tegenstellingen is en verzoenen alleen mogelijk als er een vonk overspringt. Een vonk van liefde. Zolang wij ons laten leven door de waan van de dag is verzoening niet nodig. Wij leven dan zonder ons af te vragen: waarom?

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Open inloop   |   Verzoening is een wonderlijke paradox
Open inloop   |   Verzoening is een wonderlijke paradox

Tijd en locatie

16 mrt 2024, 13:00 – 16:00

Maastricht, Wycker Grachtstraat 20, 6221 CW Maastricht, Nederland

Over het evenement

Verzoening is een wonderlijke paradox. Wonderlijk omdat onze wereld vol tegenstellingen is en verzoenen alleen mogelijk als er – als door een wonder – een vonk overspringt. Een vonk van liefde. Paradoxaal omdat het woord verzoenen een samentrekking is van ver, dus veraf en van zoenen, dat heel intiem en dichtbij is. Wat veraf is samenbrengen, dat is verzoenen. Verzoenen is een vorm van offeren. Het is een handeling uit liefde.

Zolang wij ons laten leven door de waan van de dag is verzoening helemaal niet nodig. Wij leven dan zonder ons werkelijk af te vragen: waarom? Wij hebben het dan niet door, we weten het niet, het ontbreekt ons dan aan gnosis, en wij zijn er niet aan toe. Maar als wij streven naar inzicht, dan kan het niet anders dan dat wij onze huidige meester, die van het ik, vaarwel zeggen. Wij verzoenen ons dan met onze nieuwe meester, die de rozenkruisers ‘de nieuwe ziel’ noemen.

Regelmatig staan de deuren van de centra van het Rozenkruis voor je open. Voel je vrij om binnen te komen en kennis te maken. Elke maand zal er kort een thema toegelicht worden waarover van gedachten gewisseld kan worden.

Dit maandthema is hetzelfde als van de online open avonden die steeds aan het begin van de maand te volgen zijn.

Deel dit evenement

bottom of page