top of page

za 17 feb

|

Maastricht

Open inloop | Zoeken naar de zin van het leven

Een eindeloze kringloop van herhaling.. in alles kunnen we dit herkennen. Het leven is zo bezien een eindeloze stroom van gebeurtenissen, die ons moeiteloos afleiden van de kern van ons leven. Onze zintuigen vertellen ons de bekende dingen. Maar hoe vinden we de zin van het leven?

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Open inloop   |   Zoeken naar de zin van het leven
Open inloop   |   Zoeken naar de zin van het leven

Tijd en locatie

17 feb 2024, 13:00 – 16:00

Maastricht, Wycker Grachtstraat 20, 6221 CW Maastricht, Nederland

Over het evenement

Een zoeker zoekt in de wereld naar wijsheid, naar de zin van het leven. Een zoeker ziet en ervaart alle bekende dingen, maar vindt niet een reden of oorzaak van het leven. Een zoeker die aandachtig de werkelijkheid observeert, zal waarnemen dat alles zonder uitzondering veranderlijk en voorbijgaand is. De lucht, de wolken, de temperatuur, de planten, de atomen in de schijnbaar vaste dingen, de lichamen van dieren en mensen, niets blijft aan zichzelf gelijk. Alles verandert, ontwikkelt zich, groeit, ontbindt en verdwijnt weer. Gedachten, ideeën, culturen, afspraken, beloften, gevoelens, ze komen en gaan. Wij denken dat er tussen komen en gaan een tijd is waarin deze dingen blijven. Maar zelfs in de fase van blijven, veranderen ze. 'Alles stroomt ' is een gevleugelde uitspraak in de klassieke Griekse filosofie.

Een mens die nogmaals de werkelijkheid bekijkt, zal naast de verandering nog iets anders ontdekken, namelijk: herhaling. Dag en nacht, jaargetijden, planten, schepselen, gedachten, emoties, ideeën, revoluties, geboren worden en sterven, eb en vloed, nieuwe maan, volle maan, liefde en haat: een eindeloze kringloop van herhaling. In alles kunnen we dit herkennen. Het leven is zo bezien een eindeloze stroom van gebeurtenissen, die ons moeiteloos afleiden van de kern van ons leven. Onze zintuigen vertellen ons de bekende dingen.

Maar hoe vinden we de zin van het leven?

Deel dit evenement

bottom of page