top of page

di 23 jan

|

Haarlem

Open-inloopochtend | De innerlijke tempel bouwen

Al duizenden jaren bouwt de mens overal ter wereld tempels die hem in staat stellen de verbinding met zijn diepste innerlijk en de geestelijke wereld te ervaren en te versterken. Deelnemers aan tempelwerk ontvangen voeding voor hun ziel waardoor zij tot een nieuwe mens herschapen kunnen worden.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Open-inloopochtend   |   De innerlijke tempel bouwen
Open-inloopochtend   |   De innerlijke tempel bouwen

Tijd en locatie

23 jan 2024, 10:00 – 11:30

Haarlem, Zakstraat 2, 2011 JS Haarlem, Nederland

Over het evenement

Een inleiding gevolgd door uitwisseling gebaseerd op het boek 'Mysteriën en uitdagingen van geboorte, leven en dood.

Vanaf half 10 staat de koffie klaar.

De mens van nú is geroepen om een nieuwe tempel te bouwen, die wel gelijkenis moet hebben met de oorspronkelijke menselijke tabernakel, maar toch fundamenteel anders is. Wat is namelijk het geval? De mens is geen volledige mens meer! Hij is het weliswaar principieel, maar praktisch in zeer geschonden staat.

De geest- en ziele-gestalten functioneren vrijwel automatisch. Van een bewust leiden, bouwen, ordenen, stuwen van de geest is geen sprake meer. De zieletoestand is in overeenstemming met deze totale dorheid, deze toestand van geestelijke doodsslaap. Van de aanvankelijke goddelijke schepping is slechts overgebleven: een biologische machinale mens in een zwaar gekristalliseerde lichaamsgestalte. Van een binding met de Logos, met God is geen sprake meer: de mens is een gebroken realiteit.

Aanmelden via: informatiecentrum@rozenkruis.nl

Deel dit evenement

bottom of page