top of page

vr 20 mei

|

Bergen-op-Zoom

Spiritueel ontmoeten | Gesprekken van hart tot hart

Waar denken wij aan bij spiritualiteit? Heeft spiritualiteit niet te maken met bewustzijn van de geest? de nadruk ligt bij Rozenkruisers op een persoonlijke, innerlijke ervaringsweg: waardoor word ik geïnspireerd? Wat heft mijn ziel op? Hoe groeit mijn inzicht?

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Spiritueel ontmoeten   |   Gesprekken van hart tot hart
Spiritueel ontmoeten   |   Gesprekken van hart tot hart

Tijd en locatie

20 mei 2022, 10:00 – 11:30

Bergen-op-Zoom, Blauwehandstraat 21, 4611 RK Bergen op Zoom, Nederland

Over het evenement

Spiritueel ontmoeten bij het Rozenkruis

Het Lectorium Rosicrucianum, de Internationale School van het Gouden Rozenkruis, vertegenwoordigt een universeel Gnostiek hermetisch gedachtegoed. In ons centrum in Bergen op Zoom organiseren wij spirituele ontmoetingen, gesprekken van hart tot hart, op vrijdagochtend en zaterdagmiddag.

Waar denken wij aan bij spiritualiteit? Heeft spiritualiteit niet te maken met bewustzijn van de geest? Het woord spiritualiteit wordt op veel manieren gebruikt, bijvoorbeeld in verband met religie of bovennatuurlijke krachten, maar de nadruk ligt bij Rozenkruisers op een persoonlijke, innerlijke ervaringsweg: waardoor word ik geïnspireerd? Wat heft mijn ziel op? Hoe groeit mijn inzicht?

Sommige mensen voelen zich verbonden met een onzichtbare kracht en zien spiritualiteit als een relatie onderhouden met een bron van waaruit zij hulp verwachten. Anderen luisteren naar hun innerlijke stem tijdens hun spirituele zoektocht.

De spirituele mens stelt essentiële levensvragen: waarom ben ik op aarde en wat is mijn taak? In gesprekken van hart tot hart gaan we op zoek naar essentiële levensvragen tijdens het spiritueel ontmoeten bij het Rozenkruis.

U bent ook vrij om alleen een kijkje te nemen in onze uitgebreide bibliotheek.

Op zaterdag staan de deuren open van 14.00 – 15.30 uur: 12 en 26 februari, 12 en 26 maart, 16 en 30 april, 14 en 28 mei, 11 en 25 juni

Op vrijdag staan de deuren open van 10.00 – 11.30 uur: 18 februari, 4 en 18 maart, 8 en 22 april, 6 en 20 mei, 3 en 17 juni De toegang is gratis; voor koffie / thee wordt gezorgd.

Lectorium Rosicrucianum Blauwehandstraat 21 Bergen op Zoom 

bergenopzoom@rozenkruis.nl

Deel dit evenement

bottom of page