top of page

zo 30 okt

|

Alkmaar

Stiltewandeling en gesprek | Stiltewandeling en lezing Dag van de Stilte

"Stilte kent geen tijd en ruimte. De ziel kan beter luisteren als we de stilte in onszelf toelaten. Zo worden we een nieuw mens."

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Stiltewandeling en gesprek   |   Stiltewandeling en lezing Dag van de Stilte
Stiltewandeling en gesprek   |   Stiltewandeling en lezing Dag van de Stilte

Tijd en locatie

30 okt 2022, 14:00 – 16:30

Alkmaar, Oudegracht 114, 1811 CN Alkmaar, Nederland

Over het evenement

De School van het Rozenkruis organiseert in Alkmaar op de dag van de nationale Dag van de Stilte een lezing + gesprek en een stiltewandeling.

De stilte is de slaap die de wijsheid voedt… (Francis Bacon)

Om stilte te ervaren kun je een stilteplek opzoeken om de waarde en de werking van stilte en innerlijke rust te leren kennen. Maar ook kan stilte altijd aanwezig zijn in allerlei gradaties. Dan kun je ervaren dat de verschillen tussen mensen niet meer belangrijk zijn en in feite we met elkaar verbonden worden. Stilte kent geen tijd en ruimte. De ziel kan beter luisteren als we de stilte in onszelf toelaten. Zo worden we een nieuw mens.

De middag begint met thee/koffie. Daarna een korte lezing: Wat is stilte eigenlijk? Hierna een stadswandeling waarbij we met elkaar absoluut zwijgend op straat lopen. Terug in het centrum is er kort ruimte om over de ervaring van de wandeling te praten en wordt de middag afgesloten in de tempel.

Aanmelden is noodzakelijk; via een e-mail naar rozenkruisalkmaar@gmail.com of via https://www.rozenkruis.nl/contact.

Deel dit evenement

bottom of page