top of page

za 05 okt

|

Bergen-op-Zoom

Symposion | De verborgen levensvisie in het werk van Marc Chagall

Ankie Hettema, Dick van Niekerk en Ad de Jong nemen ons mee in leven en werk van de bijzondere kunstenaar Marc Chagall. Tijdens een caleidoscopische presentatie zullen zij een tipje van de sluier oplichten van de verborgen levensvisie van Marc Chagall en zijn betekenis voor onze tijd.

Symposion   |   De verborgen levensvisie in het werk van Marc Chagall
Symposion   |   De verborgen levensvisie in het werk van Marc Chagall

Tijd en locatie

05 okt 2024, 10:00

Bergen-op-Zoom, Blauwehandstraat 21, 4611 RK Bergen op Zoom, Nederland

Over het evenement

Marc Chagall was schilder, graficus, keramist, ontwerper van decors, wandtapijten en glas-in-loodramen, regisseur, schrijver en dichter. Al die bekwaamheden maakten hem tot een van de populairste kunstenaars uit de twintigste eeuw. 

Chagall is relevant gebleven. Hij geeft ons een les in levenswijsheid en optimisme. Wie naar zijn werk kijkt wordt getroffen door de dreiging van oorlog, racisme en fascisme, maar ook door uitzichten van hoop en liefde. Daarom vinden de drie auteurs het hoog tijd dat er met een nieuwe blik naar Chagall wordt gekeken, en zich te verwonderen over zijn verbeelding en levensvisie.

Ankie Hettema, Dick van Niekerk en Ad de Jong nemen ons mee in leven en werk van de bijzondere kunstenaar Marc Chagall. Tijdens een caleidoscopische presentatie zullen zij een tipje van de sluier oplichten van de verborgen levensvisie van Marc Chagall en zijn betekenis voor onze tijd. Afwisselend kunt u zich laten meenemen door zijn gedichten, zijn schilderijen, zijn levensgeschiedenis en de chassidische vertellingen waarmee hij is opgegroeid. Dit alles ingebed in prachtige bajan-muziek uit de rijke Joodse muziektraditie. Na de bespreking van deze veelzijdige aspecten van Chagalls kunstenaarschap is er volgens de auteurs maar één conclusie mogelijk: zijn kunstuitingen zijn nog steeds brandend actueel!

Ankie Hettema, Dick van Niekerk en Ad de Jong verzorgden in de symposion-reeks eerder al monografieën over Jeroen Bosch (Jeroen Bosch, wijsheid-schrijver met beelden, Haarlem 2016) en Leonardo da Vinci (Leonardo, Geniale alleskunner, hartstochtelijk op zoek naar de lente van de geest, Haarlem 2019).

Datum         zaterdag 5 oktober 2024

Tijd               10.00 – 16.00 uur

Kosten         € 20,- inclusief vegetarische lunch, ter plaatse contant te voldoen

Adres           Blauwehandstraat 21, 4611 RK Bergen op Zoom

Opgave       bergenopzoom@rozenkruis.nl   of   06-20442613

Deel dit evenement

bottom of page