top of page

za 13 mei

|

Bergen-op-Zoom

Symposion | Innerlijke Klimaatverandering

Vanuit drie verschillende gezichtspunten op het thema: Wat zou je je kunnen voorstellen bij ‘innerlijke klimaatverandering’? Kan de kunst in haar zoektocht naar het onvatbare, in de tijd van nu nog het verschil maken? Wat is de oorzaak van ons diepste verlangen en doel van ons hoogste streven?

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Symposion   |   Innerlijke Klimaatverandering
Symposion   |   Innerlijke Klimaatverandering

Tijd en locatie

13 mei 2023, 10:00 – 16:00

Bergen-op-Zoom, Blauwehandstraat 21, 4611 RK Bergen op Zoom, Nederland

Over het evenement

Vanuit drie verschillende gezichtspunten, in drie lezingen, zal op het thema ‘innerlijke klimaatverandering’ worden ingegaan.

In welke relatie staan wij en andere culturen ten opzichte van de natuur en waarom? Oorzaken en gevolgen van klimaatverandering halen het nieuws. Zou klimaatverandering een zegen in vermomming kunnen zijn? Welke verandering maakt de mensheid als geheel door en ieder individueel? Wat zou je je kunnen voorstellen bij ‘innerlijke klimaatverandering’?

Kunst kan de verscheidene culturele achtergronden overstijgen. Kunst kan verbindend en bewustzijnsvormend zijn. Kan de kunst in haar zoektocht naar het onvatbare, in de tijd van nu nog het verschil maken? Zou zij een symbool van de hoop kunnen zijn?

Wat is de oorzaak van ons diepste verlangen en doel van ons hoogste streven? Welke relatie gaan we ermee aan en waarom (niet)? Het is allang niet meer vanzelfsprekend voor de mens dat God bestaat. En toch denken, schrijven, spreken velen over hem. Over wie of wat God is of kan zijn of juist niet. Iets wat onnoembaar is? Onvatbaar en onkenbaar? Misschien iets dat ons treft in muziek, kunst, in de natuur, in onszelf?

We nodigen u van harte uit om deel te nemen aan dit symposion.

Kosten: 20,- ter plaatse contant te voldoen.

Opgave en info: 0165-564881 / 06-20442613

Deel dit evenement

bottom of page