top of page

za 09 sep.

|

Rotterdam

Symposion | Innerlijke Klimaatverandering

Vanuit drie verschillende gezichtspunten op het thema: Wat zou je je kunnen voorstellen bij ‘innerlijke klimaatverandering’? Kan de kunst in haar zoektocht naar het onvatbare, in de tijd van nu nog het verschil maken? Wat is de oorzaak van ons diepste verlangen en doel van ons hoogste streven?

Symposion   |   Innerlijke Klimaatverandering

Tijd en locatie

09 sep. 10:00 – 16:00

Rotterdam, Avenue Concordia 102, 3062 LN Rotterdam, Nederland

Over het evenement

Vanuit drie verschillende gezichtspunten, in drie lezingen, zal op het thema ‘innerlijke klimaatverandering’ worden ingegaan.

In welke relatie staan wij en andere culturen ten opzichte van de natuur en waarom?

Oorzaken en gevolgen van klimaatverandering halen het nieuws.

Kan klimaatverandering een zegen in vermomming zijn? Welke verandering maakt de mensheid als geheel door en ieder individueel? Wat kan je je voorstellen bij ‘innerlijke klimaatverandering’?

Kunst kan de verscheidene culturele achtergronden overstijgen. Kunst kan verbindend en bewustzijnsvormend zijn. Kan de kunst in haar zoektocht naar het onvatbare, in de tijd van nu nog het verschil maken? Zou zij een symbool van de hoop kunnen zijn?

Wat is de oorzaak van ons diepste verlangen en doel van ons hoogste streven? Welke relatie gaan we ermee aan en waarom (niet)? Het is allang niet meer vanzelfsprekend voor de mens dat God bestaat en toch denken, schrijven, spreken velen over hem. Over wie of wat God is of kan zijn of juist niet. Iets wat onnoembaar is? Onvatbaar en onkenbaar? Misschien iets dat ons treft in muziek, kunst, in de natuur, in onszelf?

We nodigen u van harte uit om deel te nemen aan dit symposion.

Kosten: € 20,- ter plaatse contant te voldoen

Opgave en info, tel: 0235186187

E-mailadres: rotterdam@rozenkruis.nl

Deel dit evenement

bottom of page