top of page

do 07 sep

|

Enschede

Tweeluik | De verborgen spirituele symboliek in de graalverhalen

Deel 1 - Parcival, op zoek naar de heilige Graal

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Tweeluik   |   De verborgen spirituele symboliek in de graalverhalen
Tweeluik   |   De verborgen spirituele symboliek in de graalverhalen

Tijd en locatie

07 sep 2023, 20:00

Enschede, Lasondersingel 188, 7514 BX Enschede, Nederland

Over het evenement

Welkom bij het tweeluik "De verborgen spirituele symboliek in de graalverhalen". Op deze bijzondere avonden nemen we je mee op een fascinerende reis: de zoektocht naar de Graal van de ridders Parcival en Galahad, elk met hun eigen unieke perspectief en ontwikkeling. En je zult merken, het verhaal gaat over onszelf!

Donderdag 7 september 20.00 uur

Deel 1 - Parcival, op zoek naar de heilige Graal

Dinsdag 19 september: 20.00 uur

Deel 2 - Galahad, zoeker en vinder van de Graal 

7 September nodigen we je uit voor het eerste deel, waarin we ons richten op Parcival, de zoekende ridder. Parcival, een jonge ridder zonder levenservaring, begint zijn avontuurlijke reis naar de Graal in onschuld en onwetendheid. Hij wordt geconfronteerd met uitdagingen en verleidingen die hem dwingen om zijn eigen fouten en tekortkomingen onder ogen te zien en er levenslessen uit te leren. Door zijn onverzettelijke vastberadenheid en te vertrouwen op zijn intuïtie, weet Parcival uiteindelijk de juiste vragen te stellen en zijn weg naar de graal te vinden.

De zoektocht van Parcival symboliseert de innerlijke reis van de mens op zoek naar betekenis en spirituele vervulling in zijn leven. Het is een spiegel voor ons eigen leven, waarin we vaak afgeleid worden door wereldse verlangens en materie. Parcival leert ons dat ware voldoening alleen kan worden gevonden door het stellen van diepgaande vragen, het luisteren naar ons innerlijke weten en het volgen van ons hart.

Lezinggever Joost Drenthe zingt tijdens de lezing ook een graallied in de Keltische traditie. Er is een boekentafel aanwezig, waar je een selectie van Graalboeken kunt vinden. Daarnaast is het net verschenen boekje van Joost Drenthe te koop voor € 10 dat de spirituele symboliek behandelt in de graalverhalen over Parcival, Arthur, Merlijn, Galahad en de troubadours.

Deel dit evenement

bottom of page