top of page

di 19 sep

|

Enschede

Tweeluik | De verborgen spirituele symboliek in de graalverhalen

Deel 2 - Galahad, zoeker en vinder van de Graal

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Tweeluik   |   De verborgen spirituele symboliek in de graalverhalen
Tweeluik   |   De verborgen spirituele symboliek in de graalverhalen

Tijd en locatie

19 sep 2023, 20:00

Enschede, Lasondersingel 188, 7514 BX Enschede, Nederland

Over het evenement

Welkom bij het tweeluik "De verborgen spirituele symboliek in de graalverhalen". Op deze bijzondere avonden nemen we je mee op een fascinerende reis: de zoektocht naar de Graal van de ridders Parcival en Galahad, elk met hun eigen unieke perspectief en ontwikkeling. En je zult merken, het verhaal gaat over onszelf!

Donderdag 7 september:

Deel 1 - Parcival, op zoek naar de heilige Graal

Dinsdag 19 september:

Deel 2 - Galahad, zoeker en vinder van de Graal

Deze avond nodigen we je uit voor het tweede deel, waarin we ons richten op Galahad de Graalridder. Galahad belichaamt de zielekracht in ons, die de zoeker tot vinder maakt van de Graal.

Als afstammeling van Jozef van Arimathea, de bewaarder van de Graal na de dood van Jezus, draagt Galahad een unieke erfenis en spirituele verbondenheid met zich mee. Zijn geestelijke zuiverheid, innerlijke deugdzaamheid en menslievendheid maken hem de uitverkorene die in staat is om de Heilige Graal te vinden. Het slot van het verhaal van Galahad is adembenemend en betoverend. Hierin ervaart hij de bevrijding van het aardse en wordt hij deelgenoot van de onsterfelijkheid.

Galahad's zoektocht symboliseert onze eigen reis naar innerlijke verlichting en bevrijding. Zo dient hij als inspiratiebron voor ons om ons eigen ziele-zelf te ontdekken en onze spirituele potentie te verwezenlijken. Als zodanig bevat het verhaal lessen die we kunnen toepassen in ons eigen leven.

Lezinggever Joost Drenthe zingt tijdens de lezing ook een graallied in de Keltische traditie. Er is een boekentafel aanwezig, waar je een selectie van Graalboeken kunt vinden. Daarnaast is het net verschenen boekje van Joost Drenthe te koop voor € 10 dat de spirituele symboliek behandelt in de graalverhalen over Parcival, Arthur, Merlijn, Galahad en de troubadours.

Deel dit evenement

bottom of page