wo 28 okt. | Bergen-op-Zoom

Zien wat blijft

De tentoonstelling en boek met kunst van Joop Mijsbergen.
Registratie is afgesloten
Zien wat blijft

Tijd en locatie

28 okt. 2020 13:30 – 08 nov. 2020 17:00
Bergen-op-Zoom, Blauwehandstraat 21, 4611 RK Bergen op Zoom, Nederland

Over het evenement

Expositie Joop Mijsbergen verlengd

De expositie  ‘Zien wat blijft - mythen in werk en woord’ met schilderijen van Joop  Mijsbergen is tot en met 4 januari 2021 iedere dag te bezichtigen op het  adres Blauwehandstaat 21 in Bergen op Zoom, maar wel in  overleg. Opgave: centrumbergenopzoom@rozenkruis.nl  of 0164-850247. Als u  een mail stuurt, nemen wij contact op.

In september 2019 stapten Joop Mijsbergen en zijn vrouw Elly in Bergen op Zoom het centrumgebouw van het Rozenkruis binnen naar aanleiding van Open Monumentendag. Joop bekeek de ruimte en riep uit: ‘Hier wil ik exposeren!’. Mooie gesprekken volgden. Die leidden niet alleen tot een tentoonstelling, maar ook tot het boek ‘Zien wat blijft, mythen in woord en beeld’ met schilderijen van Joop Mijsbergen en teksten van auteur Ankie Hettema. Mijsbergen schrijft:

‘De spitsvondigheden, de gastvrijheid, de vele uiteenlopende  emoties, die ik aantrof in de mythen, waren voor mij levenslessen.  […] Kijk, kijk, kijk zelf. Luister, luister opnieuw en blijf luisteren.  Lees en verdiep je en je zult een stukje geluk beleven. Je zult troost vinden of een stuk zelfbevestiging, of een  nieuw levensgevoel ervaren. Wie zo verrijkt uit een concert, uit een  tentoonstelling of voordracht komt, is beter, in de zin van groter,  rijker, in feite meer mens geworden. Zowel kunst scheppen als kunst ervaren is geestelijke actie, is menselijk, is verruimend. We kunnen niet zonder.’

Registratie is afgesloten

Deel dit evenement