top of page
light-header.jpg

Lezing

Kiezen voor een ander perspectief

Kun je ruimte in je vrijmaken voor het licht?

Kun je ruimte maken voor de gedachte dat de kernkracht van het licht, als een lichtvonk, binnenin je is? Kun je je voorstellen dat je van gezichtspunt, van standpunt verandert? Dat je niet langer de wereld waarneemt vanuit een ‘ik’ maar vanuit het licht? 

Een perspectief laat één kant zien terwijl er veel perspectieven mogelijk zijn. Meestal kijk je vanuit je eigen standpunt, vanuit eigenbelang naar iets, soms vanuit het belang van een groep. Het licht beschijnt alles van alle kanten en kan zo alle perspectieven, alle kanten en visies, omvatten. Ieder moment kun je ervoor kiezen om te kijken vanuit het perspectief van het licht. Zo open je je bewustzijn voor dat wat je eerder niet zag en zie je meer samenhang en eenheid. 

 

Kijken vanuit het licht maakt de lichtgeboorte in het hart mogelijk. Het Bijbelverhaal kun je als volgt lezen: Maria is de stille en reine plek in het hart waar het Christuslicht geboren wordt. Jozef de timmerman is het beeldend vermogen dat bouwt aan de innerlijke tempel. Vanuit het Oosten brengen drie helpende krachten, de drie wijzen, hun geschenken mee voor het prille licht in het hart. Het goud van de wijsheid, de wierook van de liefde en de mirre van de genezing. 

 

Wil je je hierin verdiepen, dan ben je van harte welkom bij deze lezing.

De lezing wordt op de volgende locaties verzorgd.

Klik op de link om je bij de betreffende locatie aan te melden.

Alkmaar 19 december, 20.00 uur

Arnhem: 19 december, 20.00 uur

Bergen op Zoom: 19 december, 20.00 uur

Eindhoven: 19 december, 20.00 uur

Enschede: 19 december, 20.00 uur

Groningen: 19 december, 20.00 uur

Haarlem: 19 december, 20.00 uur

Hilversum: 19 december, 20.00 uur

Hoorn: 19 december, 20.00 uur

Maastricht: 19 december, 20.00 uur

Rotterdam: 19 december, 20.00 uur

Utrecht: 19 december, 20.00 uur

bottom of page