top of page

za 10 sep

|

Bergen-op-Zoom

Expositie | Altijddurend Licht

Rozenkruisers staan in een oeroude traditie van universele kennis over God, kosmos en mens. Kennis die al heel lang aanwezig is en die ons bijvoorbeeld tegemoet straalt in de rijke symbolen in het oude Egypte, de Veda’s en de leer van de Boeddha in India, het Taoïsme in China.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Expositie   |   Altijddurend Licht
Expositie   |   Altijddurend Licht

Tijd en locatie

10 sep 2022, 13:30 – 16:30

Bergen-op-Zoom, Blauwehandstraat 21, 4611 RK Bergen op Zoom, Nederland

Over het evenement

Expositie Altijddurend Licht

zaterdag 10 september, 13.30 – 16.30 uur

zondag 11 september, 13.30 – 16.30 uur

Tijdens de open monumentendagen 2022 wordt er een expositie met als titel “Altijddurend Licht” gehouden. Rozenkruisers staan in een oeroude traditie van universele kennis over God, kosmos en mens. Kennis die al heel lang aanwezig is en die ons bijvoorbeeld tegemoet straalt in de rijke symbolen in het oude Egypte, de Veda’s en de leer van de Boeddha in India, het Taoïsme in China. En ook in de Bijbel en andere vroeg Christelijke geschriften en het denken van Pythagoras en Plato bij de Grieken. De centrale gedachte is dat de mens in diepste wezen een beelddrager van het goddelijke is, in wezen iets oneindig groots. Het Ene of het goddelijke is de levensbron waar alles uit voortkomt, die alles omvat houdt en waar alles uiteindelijk naar terugkeert, het Altijddurend Licht.

De expositie geeft een beeld over getuigenissen van dit Altijddurend Licht.

Op panelen worden universele symbolen, wijsheidsleraren, fakkeldragers en mystici vermeld die getuigen van dit Altijddurend Licht.

De expositie is een uitgelezen mogelijkheid voor de spirituele zoeker om kennis te maken met het gedachtegoed van het Rozenkruis en wij heten u dan ook van harte welkom in het stille hart van Bergen op Zoom.

Locatie: Het Gouden Rozenkruis

Blauwehandstraat 21

4611RK  Bergen op Zoom

Informatie:  http://www.rozenkruis.nl/bergen-op-zoom

Deel dit evenement

bottom of page