top of page

di 17 jan

|

Amsterdam

Inspiratieavond | De I Tjing en de spirituele realiteit van het toeval

De mysterieuze wijsheid van de I Tjing leert ons over de betekenisvolheid van synchroniciteit van gebeurtenissen, opdat wij ons leven en ons pragmatisch handelen kunnen begrijpen en duiden in de flow van TAO. Frans Broekhuizen deelt zijn kennis, opgedaan in bijna dertig jaar zelfstudie.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Inspiratieavond   |   De I Tjing en de spirituele realiteit van het toeval
Inspiratieavond   |   De I Tjing en de spirituele realiteit van het toeval

Tijd en locatie

17 jan 2023, 20:00 – 21:30

Amsterdam, Keizersgracht 123, 1015 CJ Amsterdam, Nederland

Over het evenement

In het westen wordt de I Tjing vaak gezien en gebruikt als een Chinees orakelboek en door sommigen aangemerkt als een verzameling van betekenisloze ‘toverformules’. Maar er is veel meer “that meets the eye”.

Carl Jung gebruikte de I Tjing bij zijn onderzoek naar het ‘onbewuste’. De Chinese Koning Wen becommentarieerde de I Tjing ongeveer 3000 jaar geleden en hanteerde deze met eerbied bij de besturing van zijn Chinese rijk. In de moderne tijd is het ontdekt als een oorspronkelijk managementboek voor het managen van transformaties in organisaties.

Bij Frans Broekhuizen kwam de I Tjing dertig jaar geleden op zijn pad. Het Boek van Verandering liet hem niet meer los. Broekhuizen, die werkte als adviseur in het ziekenhuiswezen en als bestuurder in de gezondheidszorg, deelt zijn kennis en inzichten tijdens deze interactieve avond.

Pay as you like. Richtsnoer: € 10

Deel dit evenement

bottom of page