top of page

di 16 apr

|

Amsterdam

Inspiratieavond | De innerlijke weg in de Indiase Vedische traditie

Anne Pauen neemt ons in vogelvlucht mee naar de essentie van de innerlijke weg volgens deze traditie. Ze vertelt welke eisen aan een leerling gesteld worden voordat zij/ hij ingewijd wordt, op welke manier de ‘kennisoverdracht’ plaatsvindt, wat de kenmerken van de reis zijn en wat het einddoel is.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
  Inspiratieavond   |   De innerlijke weg in de Indiase Vedische traditie
  Inspiratieavond   |   De innerlijke weg in de Indiase Vedische traditie

Tijd en locatie

16 apr 2024, 20:00 – 21:30

Amsterdam, Keizersgracht 123, 1015 CJ Amsterdam, Nederland

Over het evenement

Anne Pauen neemt ons in vogelvlucht mee naar de essentie van de innerlijke weg volgens de Vedische traditie.

De wijsgerige traditie van de Veda’s schetst een mens- en wereldbeeld dat tijdloos en universeel is. Bij velen bekend door de Upanishaden, de Bhagavad Gita en de Yoga Soetra’s van Patanjali. Religieuze stromingen zoals het hindoeïsme, maar ook wijsgerige tradities zoals het boeddhisme en het taoïsme zijn mede hierop gebaseerd.

De Veda's geven toegang tot de ‘allerhoogste kennis’. Zij zijn erop gericht een toegewijde leerling in te wijden in de (geheime) leer. Het einddoel is de bevrijding van alle verlangens en bindingen die verantwoordelijk zijn voor het leed dat het aardse bestaan met zich meebrengt. De ingewijde dient de juiste houding te ontwikkelen voordat zij/hij aan deze reis kan beginnen. Daarvoor is het noodzakelijk controle te verkrijgen over de geest, zodat deze rustig en stabiel wordt. Men benadrukt dat deze weg voorbij ons cognitieve vattingsvermogen gaat en vanaf een bepaald niveau de begeleiding van een ontwikkelde leraar vereist, een persoonlijke gids, die de route kent. Toegang verkrijgen tot de wereld van de absolute werkelijkheid is het doel. Deze werkelijkheid gaat voorbij de zintuigelijke waarnemingen, de individuele verlangens en wensen, het lagere denken en voelen, gevangen in tijd en ruimte. Het absolute Ene, het totale bewustzijn, uit zich in: kracht, licht, leven, klank en trilling, orde en wet. De innerlijke weg is individueel en verloopt voor ieder mens (ziel) anders.

Deel dit evenement

bottom of page