top of page

di 21 mrt

|

Amsterdam

Inspiratieavond | Parzival; het mysterie van goed en kwaad

Ieder mens kan zich spiegelen aan Parzival en zijn avonturen. Benita Kleiberg, auteur van Parzival en het Graalmysterie, maakt dat inzichtelijk en gaat daarover in gesprek.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Inspiratieavond   |   Parzival; het mysterie van goed en kwaad
Inspiratieavond   |   Parzival; het mysterie van goed en kwaad

Tijd en locatie

21 mrt 2023, 20:00 – 21:30

Amsterdam, Keizersgracht 123, 1015 CJ Amsterdam, Nederland

Over het evenement

Het verhaal over ridder Parzival, die Koning Arthur diende, werd aan het begin van de 13e eeuw beschreven door Wolfram von Eschenbach. Het is een serie avonturen met diepe betekenis over menswording. Onderwerp van de inspiratieavond is het Mysterie van Goed en Kwaad, verbeeld door de personages van Parzival en Klingsor. Kleiberg licht toe hoe we ‘het boze’ kunnen trotseren aan de hand van de ervaringen en hoedanigheden van Parzival. Ieder mens kan zich spiegelen aan Parzival, als hij tenminste op zoek gaat naar het graalgeheim en bereid is de consequenties die daaraan verbonden zijn te dragen.

Benita Kleiberg werd opgeleid tot keramist aan de Koninklijke Academie Kunstacademie voor Kunst en Vormgeving in Den Bosch. Vanaf haar jeugd verdiepte zij zich op verschillende manieren in spiritualiteit. Kleiberg is de auteur van Roos en Kabbala en Het graalmysterie van Parzival. Ook heeft zij zich intensief verdiept in De Kelten. Over deze verschillende onderwerpen geeft zij lezingen en workshops.

Deel dit evenement

bottom of page