top of page

di 28 feb

|

Hoorn

Lezing | De fundamentele omwenteling

In deze tijd is er dringend behoefte aan een nieuwe impuls. Veel mensen voelen een noodzaak tot verandering. Rozenkruisers zijn het hier van harte mee eens. Wij zoeken de vernieuwing in de eerste plaats in onszelf. In een mens moet een nieuwe bezieling, een nieuwe begeestering geboren worden.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Lezing   |   De fundamentele omwenteling
Lezing   |   De fundamentele omwenteling

Tijd en locatie

28 feb 2023, 20:00 – 21:30

Hoorn, Breed 26, 1621 KC Hoorn, Nederland

Over het evenement

Wij leven niet; wij worden geleefd. Is het voor de moderne mens mogelijk om, in plaats van geleefd te worden door krachten van buitenaf, bezield te gaan leven vanuit de spirituele impulsen die van binnenuit tot ons komen. Rozenkruisers spreken in dit verband van de gouden roos die bloeit op het kruis. Inwijdingsverhalen gaan vaak over gulden vlies of het gouden bruiloftskleed dat daartoe moet worden gevonden of vervaardigd. Dit pad wordt in de bijbel de via-dolorosa, de weg van het bewerken van de roos genoemd.

In deze tijd is er dringend behoefte aan een nieuwe impuls. Veel mensen voelen een noodzaak tot verandering. Rozenkruisers zijn het hier van harte mee eens. Wij zoeken de vernieuwing in de eerste plaats in onszelf. In een mens moet een nieuwe bezieling, een nieuwe begeestering geboren worden. De ziel speelt een centrale rol in het proces van bewustwording. De ziel kan namelijk een keuze maken en in feite doet zij dit ook elke dag. Een keuze voor het ik of de geest. De identificatie met het ik is makkelijk herkenbaar; we hoeven alleen maar om ons heen te kijken. De keuze voor de geest is nieuw voor ons en vergt een innerlijk veranderingsproces. Iedereen is hierin zijn eigen meester en maakt eigen keuzes. In de school van het Rozenkruis staan we samen in dit vernieuwingsproces.

De lezinggever is Frans Baggen.

Deel dit evenement

bottom of page